Tek.no

Nyhet

Ekstremhastigheter nærmer seg norske mobiler

Marius Røstad
14 Nov 2007 10:53

Etter syv dager med budgivning ble auksjonen av frekvenser i 2,6 GHz-båndet avsluttet i går, 13. november. Åtte selskaper deltok i Post- og teletilsynets auksjon og fem selskaper endte opp med frekvenser.
Blant annet er NetCom tildelt landsdekkende frekvenser for LTE (Long Term Evolution), som er kalt neste generasjons mobilnett, skriver selskapet i en pressemelding. NetCom hevder LTE gir økte hastigheter og mobilt bredbånd i fiberklassen.
- For kunden betyr dette mobilt bredbånd med nedlastingshastigheter opp til 100 Mbit i sekundet. Det er i prinsippet fiberklasse, og kan erstatte tradisjonelt bredbånd slik vi kjenner det i dag, sier administrerende direktør i NetCom, August Baumann.

Les også:
- Tele2 bygger mobilnett
- Google vil bli mobiloperatør
- Nytt gratis mobilnett

Nytt nett
Overgangen fra 3G til LTE skal minne om overgangen fra GSM til 3G, som ga et teknologiskifte, med nye tjenester. Det forventer også selskapet vil skje med det nye nettet.
- Potensialet er veldig stort. Tenk hva LTE kan bety for tjenestespekteret og sammensmeltingen av mobiltelefoni og bredbåndsteknologi. Men å bygge et nytt mobilnett er ikke gjort på en dag. NetCom har nå fult fokus på å fullføre Turbo 3G-utbyggingen, der vi skal ha over 80 % befolkningsdekning i 2008. Så skal vi se fremover, der neste generasjons mobilnett er en viktig del av planene, sier Baumann.
NetCom har i så måte ikke gått ut med noe informasjon om når en eventuell bygging av dette mobilnettet vil starte. De andre selskapene som har fått tildelt frekvenser er Arctic Wireless AS, Craig Wireless Systems Ltd., Hafslund Telekom AS og Telenor ASA. Her er en grafisk fremstilling av de tildelte frekvensene.

annonse

Les også