Nyhet

Ny teknikk gir bedre 3D uten briller

Den brilleløse 3D-teknologien er ennå et stykke unna en ordentlig kommersialisering, men det gjøres stadig nye fremskritt på området.

Nå har et team fra det anerkjente amerikanske universitet MIT utviklet en ny, spennende teknikk som gjør det mulig å lage store brilleløse 3D-skjermer med bred innsynsvinkel.

Ny løsning

Teknikken har fått navnet High-Rank 3D og er en annen tilnærming enn den såkalte "parallax barrier"-teknikken som blant annet brukes i Nintendo 3DS og diverse TV-prototyper.

Denne teknikken går ut på at begge bildene vises samtidig på en LCD-skjerm og "splittes" i to ulike bilder som sendes ut til hvert øye. High Rank 3D benytter i stedet to lagvise LCD-skjermer hvorav det øverste lager et variabelt bilde basert på det som vises på skjermen under.

Teknikken skal visstnok gi skjermen mange ulike perspektiver slik at 3D-effekten opprettholdes uansett synsvinkel, og i tillegg vil kildeoppløsningen og lysstyrken beholdes. Løsningen skal også medføre lavt strømforbruk.

For å avgjøre hvor godt det fungerer i praksis må man antakelig se det med egne øyne, men inntil videre får vi nøye oss med demoen i videoen under. For flere tekniske detaljer kan du for øvrig sjekke ut MIT-forskernes grundige redegjørelse

her

.

(Kilder: TG Daily, Engadget)

Les også
3D-alderen er her!
Les også
Aktiv eller passiv 3D?
Les også
Svær brillefri 3D-TV og 2D/3D-i-ett
Les også
Brillefri og bærbar 3D-TV fra LG
Les også
Ingen brillefri 3D-TV de neste 10 årene
annonse