Til hovedinnhold

Her setter han verdensrekord i SMS

For tredje år på rad arrangerte Telekiosken NM i SMS, og finalen gikk av stabelen på kjøpesenteret Oslo City sist helg.

Konkurransen blant deltakerne var i år tøffere enn noen gang. Verdensrekordholder og norgesmester i SMS Sonja Kristiansen (22), som tidligere har vært suveren, ble slått ut allerede i semi-finalen og endte på 4. plass.

Samtidig satte 24-åringen Frode Ness fra Førde ny verdensrekord med tastetiden 34,65 sekunder på den offisielle SMS-teksten, og ble med det både en NM-tittel, en Samsung Galaxy Tab og 35 000 kroner rikere.

- Utrolig morsomt. Jeg har øvd opp til en time hver dag de siste ukene, men hadde likevel ikke trodd det skulle gå så bra, sier Ness.

Slo verdensrekorden flere ganger
Allerede i kvalifiseringen for et par uker siden slo Ness verdensrekorden som Sonja Kristiansen satt i fjor, men kvalifiseringsrunden var ikke tilrettelagt for offisielle rekordnoteringer.

I årets finale tastet han først den offisielle SMS-teksten på 37,02 sekunder, før han altså vant med tiden 34,65 sekunder. Det var 2,56 sekunder kjappere enn den forrige verdensrekorden.

Nå skal verdensrekorden formelt godkjennes av Guinnes World Records.

- Telekioskens ide om å arrangere et årlig, landsdekkende NM i SMS har blitt en kjempesuksess. At vi skulle oppleve verdensrekord to år på rad er skyhøyt over alle forventninger. NM i SMS har satt Norge på SMS-verdenskartet og vi er kjempestolte, sier arrangementsansvarlig Glenn Mørk i Telekiosken.

Den offisielle teksten som skal tastes er:

The razor-toothed piranhas of the genera Serrasalmus and Pygocentrus are the most ferocious freshwater fish in the world. In reality they seldom attack a human.
Det er heldigvis ikke lov med autokorrektur i NM i SMS:Se også: - Du er en skikkelig bjørk!

Mer om
annonse