Tek.no

Nyhet

Hardware.no fra innsiden

Telefon i arbeidstida, Håvard?

Innledning

Det var en tidlig april morgen at to staute ungdommer gikk av toget på Oslo S, med hovedmål hardware.nos kontor for en ukes utplassering.

Det hele startet en snøfull vinterdag på Fosen videregående skole, lokalisert i Bjugn, Sør-Trøndelag. Vi skulle søke etter utplasseringsplass, og følte vi ville gå litt lenger enn de andre. Vi bestemte oss da for å ta en råsjans å ringe på kontoret til HW. Det svaret som møtte oss var slikt måtte gå via e-post. Fast bestemt på å lykkes i vårt forsøk om å få dra ned til Oslo og gjøre det vi liker best, sendte vi HWs fagredaktør en e-mail.

Dagene gikk uten noen tilbakemelding, og vi begynte å spørre oss selv om vi burde lete etter andre muligheter i tilfelle vi ikke fikk noen utplassering og vi bestemte oss for å vente en stund til. En sprudlende ettermiddag Vegar satt og trykket ukontrollert på den stakkarslige F5-tasten sin poppet det opp en e-mail med samme emne som den han hadde sendt tidligere den uka. Som forventet var reaksjonen hans at handa frøs fast på datamusa og musepekeren sirkulerte rundt emnetittelen i noen sekunder før han omsider fikk dradd den dit den skulle være, å trykket på emnet. Da spratt det opp en mail som spurte etter litt mer informasjon angående dette, noe vi ikke hadde der og da.

Etter noen mailer fram og tilbake, ble det klart at vi skulle til Oslo.

Da alt av tog og lignende var bestilt og bagasje pakket og klart var det på tide å dra i retning Oslo. Reisen begynte med en time lang båttur inn mot Trondheim. Da vi ankom Trondheim båtterminal bestemte vi oss for at litt livnærende og oppkvikkende sunn datanerdmat var på tide, med andre ord, McDonalds sto for tur! Etter å ha fortært en haug med mat dro vi i retning Trondheim togstasjon, der vi hadde ventet at det eksisterte en mulighet for WiFi-tilgang, der tok vi skrekkelig feil..

Det tok et par timer med venting så tomrommet ble brukt til å drikke opp flere flasker vann, ta noen halstabletter og det man ellers gjør når man føler man må vente i en evighet. Da toget omsider kom og vi gikk ombord, var tiden inne for å lene seg tilbake å slappe av med musikk som ville fått din kjære svigermor til å måtte holde på parykken.

Etter noen timers søvn med øredøvende metall spillende på full guffe hengende igjen i trommehinnene og et par klager om å dempe musikken var vi endelig framme ved Oslo Sentralstasjon. Ivrige etter å komme i gang gikk vi i raskt tempo mot Hieronymus Heyerdahls gate 1. Da vi ankom stedet ringte vi Rolf B. Wegner (HWs fagredaktør) som avtalt, den Rolf som møtte oss i døra var en ytterst trivelig mann noe som styrket våre forhåpninger for at dette ville bli en moro og lærerik utplassering.

Vel oppe i kontorene til Mediehuset Tek ble vi vist til to ledige plasser og rigget opp vår forhatte skole-PC-er, og var klare til å sette i gang. Først ble vi introdusert til HWs publiseringssystem, så vi begynte med å lære oss hvordan vi skulle håndtere dette systemet korrekt. Deretter skulle vi skrive en artikkel om et valgfritt emne innen dataverdenen. Dette tok en stund og før vi visste ordet av det var arbeidsdagen over.

Les også