Til hovedinnhold

Slik ser Googles nye flaggskip ut

Nettbutikk har lagt ut bilde av Nexus Prime.

Et bilde av Googles neste flaggskip-mobil har dukket opp på en britisk nettbutikk, med teksten «kommer snart!».

Kan komme neste måned

Selv om det har vært mye diskusjoner rundt hva navnet på den kommende mobilen faktisk blir, kaller nettstedet den Google Nexus Prime. Mobilen blir produsert av Samsung, og vil være den første mobilen på markedet med den nyeste versjonen av Android - kalt Ice Cream Sandwich.

Pris og lanseringsdato sier ikke nettstedet noe om, selv om vi kunne rapportere i går at Ice Cream Sandwich ville kunne komme allerede neste måned.

Ettersom Nexus Prime vil være Googles referansemobil for det nye operativsystemet, vil mobilen antageligvis slippes samtidlig som Ice Cream Sandwich.

Nettbutikken har likevel en rekke spesifikasjoner å vise fram, og vi liker det vi ser:

  • Android 4.0
  • 4,6-tommers Super AMOLED-skjerm
  • 1,5 GHz Dual Core-prosessor
  • 5-megapiksels kamera bak, 1-megapiksels kamera foran
  • 1080p HD-video
  • WiFi, GPS

Spesifikasjonene sier imidlertid ingenting om hverken NFC-støtte eller LTE-oppkobling, men mange rykter peker på at i hvert fall NFC vil være inkludert i den kommende Google-mobilen.

Uten TouchWiz

Selv om Nexus Prime vil bli produsert av Samsung vil den bli sluppet uten selskapets egne TouchWiz-versjon av operativsystemet. Android 4.0 skal få stå på egne bein, og vise hva det er godt for.

Denne versjonen av operativsystemet er nemlig ment å smelte sammen det vi i dag kjenner som Android 3.x Honeycomb og Android 2.3 Gingerbread - der Honeycomb er en spesialversjon for nettbrett og enheter med store skjermer.

Les også: Slik ser Ice Cream Sandwich ut

(Kilder: Phone Arena, Handtec)

Mer om
annonse