Vil dette overta for SMS og MMS?

Selskapet bak VMS-appen tror videomeldinger blir det nye store.

Det svenske selskapet Ironroad har utviklet en Video Message Service (VMS)-app som lar deg sende videomeldinger enkelt og greit til familie og venner, samt følge videobloggene til artister, kjendiser, moteløver, TV-programmer, magasiner og selskaper. Appen ble forsiktig lansert allerede i 2010, men fra og med neste år vil de satse for fullt på videomeldingene.

- Konseptet vårt er egentlig veldig enkelt; Når du har VMS appen kan du ta og sende video til alle mobiltelefoner selv om de ikke har VMS-appen installert. Vi ser dette som det neste naturlige steg etter SMS og MMS, sier Bjørn Forslund, daglig leder i Ironroad Norge AS til Mobilen.no.

Video-Twitter

Konseptet er todelt. På den ene siden kan du sende et mobilvideoopptak til noen i kontaktlista di - selv om de ikke har lastet ned VMS-appen selv. På den andre siden kan du "følge" videoblogger som du interesserer deg for.

- Du kan se på det som en slags "video-Twitter". Akkurat som Twitter kan du følge en kanal - det vil si når kanalen sender sin video til sitt egne nummer så leveres dette direkte til alle "followers" på deres mobil. Idag har vi flere ulike kategorier med kanaler som for eksempel musikk, underholdning, mote og sport, forklarer Forslund.

Hvis du eller selskapet du jobber for vil ha en egen VMS-kanal må dette registreres via nettsiden til Ironroad. Da kan andre brukere "følge" deg.

Slik virker VMS

Slik er menyen i VMS-appen (iPhone)
Android-menyen

For å komme i gang med VMS må du først laste ned appen. Det gjør du i applikasjonsbutikken på din mobil ved å søke etter VMS, eller via utviklerens nettsider. Når du har registrert deg som bruker kan du enten hente frem en filmsnutt du har tatt fra før eller ta et nytt opptak og sende det til noen du kjenner (mobilnummer eller e-postadresse). Videosnuttene komprimeres før du sender dem.

Under "kanaler" finner du flere forskjellige kategorier. Velg noe som interesserer deg og trykk "follow" for å følge denne videobloggen. Da vil du motta nye videoer når avsenderen publiserer noe nytt. Majoriteten av videobloggene følger du gratis, men det kan også hende at du må betale en månedspris for å følge noen aktører. Foreløpig har vi kun sett at det gjelder den svenske sangerinnen Carolas VMS-blogg.

Den tekniske løsningen til VMS synes vi fungerer bra, men foreløpig er det svært lite av interesse å spore i de tilgjengelige kanalene.

Få kanaler i dag

Vi har prøvd VMS i en periode, først og fremst ved å følge de ulike aktørene som deler videoene sine via tjenesten. Det norske bandet Katzenjammer har en egen VMS-profil, men alt vi har sett til nå er et 7-sekunders klipp som viser at bandet sitter og venter på en benk i utlandet et sted. Denne kanalen ble nylig fjernet fra VMS. Den eneste aktive og interessante kanalen vi har funnet er Nissene på låven fra TV Norge, som flittig har sendt ut korte videosnutter i desember.

- VMS er i startfasen og per idag er det ikke så stort utvalg av kanaler, men det er mange nye kanaler som skal kjøres opp. VMS er et globalt konsept, forsikrer den norske VMS-sjefen.

- Vi satser på alle plattformer. I dag er appen tilgjengelig på Iphone, Android, Symbian og Blackberry, sier han.

Windows Phone og Samsung Smart-TV er de neste plattformene som skal få VMS-støtte.

Jul og nyttår

Ironroad satser på at tjenesten skal få et oppsving rundt jul og nyttår. Dette fordi det blir mer personlig å sende en kort videohilsen i stedet for en SMS eller en Facebook-melding, eksempelvis av at barna pakker opp julegaver eller av rakettene på nyttårsaften.

- VMS er den perfekte jul- og nyttårsappen, da folk kan bruke dette privat for å sende personlige hilsener til sine nære og kjære, avslutter Forslund.

Last ned VMS-appen: (gratis)

Tror du VMS vil klare å ta opp arven etter SMS og MMS? Kommenter i forumet nederst på siden.

Les også
Hun sendte nesten fem tusen SMS-er
Mer om
annonse