Tek.no

Nyhet

Alienware slipper gedigen spillskjerm

55 tommer og 40.000 kroner.

Finn Jarle Kvalheim
20 Aug 2019 15:00

En trend som har meldt seg det siste året er lanseringen av enorme beist av noen spillmonitorer til tilsvarende skyhøye priser. Vi har allerede tittet på HPs variant av slaget, og nå er det konkurrent Dell og deres Alienware som slipper mer informasjon om sin enorme OLED-spillskjerm.

Det er nettstedet Anandtech som skriver om PC-skjermen som er hele 55 tommer stor. I motsetning til HP-skjermen vi alt har tittet på er det ikke snakk om en Nvidia-sertifisert såkalt «Big Format Gaming Display»-skjerm. I stedet vil Alienware-skjermen ha støtte for AMDs FreeSync-teknologi, og 120 hertz oppdateringsfrekvens til å sørge for rask bildeflyt i intense spill.

Vi så første gang på skjermen under CES-messen i januar, men nå er både pris og flere detaljer rundt skjermen klare.

Heftig ytelse - og pris

Prisen er det viktigste nye som er kjent om skjermen. Den skal ligge et sted rundt 4.000 amerikanske dollar. Ofte oversettes amerikanske priser til norske kroner med tigangeren – altså snakker vi om en skjerm til 40.000 kroner.

Salget starter om en drøy måned - 30. september.

Også responstiden har det kommet mer informasjon om. Den blir på 0,5 millisekunder fra grått til grått. Oppløsningen blir på 3840 x 2160 piksler, altså 4K.

Etter det vi så langt vet om skjermen får den ikke HDR-støtte, men den skal ha såkalt utvidet fargerom med jevnere overganger i graderinger. I praksis den ene av de to ingrediensene i en HDR-skjerm som også må ha svært høy lysstyrke for å kunne vise HDR-bilder.

Skjermen skal ha tre HDMI 2.0-porter og én DisplayPort 1.4-tilkobling. Det er dessuten tilkobling for digital lyd og hodetelefoner på skjermen. Det er forøvrig to 14-watts høyttalere integrert i skjermen.

Nvidia startet gildet

HPs allerede nevnte 65-tommer er den første av skjermene som er i salg basert på Nvidias referansedesign for digre spillskjermer.

Slik så det ut da vi testet HP Omen X Emperium tidligere i år - en 65-tommers spillskjerm med Nvidia-teknologi.
Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Da vi testet den i februar imponerte den alle som var innom for å se på eller prøvekjøre. Når Nvidia lager referansedesign blir det som regel laget en rekke ulike produkter fra forskjellige produsenter basert på designene.

Samtidig er det verdt å få med seg at Samsungs nyere TV-er også støtter AMD FreeSync, og Nvidias grafikkort støtter i økende grad synkronisering på tvers av skjermer som ikke har deres egen G-Sync-sertifisering.

Les også
HP Omen X Emperium: Vi har testet tidenes råeste spillskjerm på 65 tommer
Les også
Alienwares nye OLED-spillskjerm er overlegen TV-en din
Les også
Nå skal Nvidia støtte FreeSync-skjermer
Les også
LGs nye PC-skjerm har både 4K-oppløsning, HDR-støtte og et lekkert design
annonse

Les også