Til hovedinnhold

– Samsung dropper Android i neste smartklokke

Vil satse på sin egen løsning, ifølge kilder.

Espen Irwing Swang, Amobil.no

Det ventes at Samsung vil lansere 2. generasjon av sin Galaxy Gear-smartklokke på den store Mobile World Congress-messen som går av stabelen i Barcelona neste uke. Men det er ikke sikkert klokken kommer til å være basert på Android, slik som den første klokken, skriver USA Today.

Avisen har snakket med tre personer som skal ha kjennskap til Samsungs planer, og alle hevder at Galaxy Gear 2 vil benytte Samsungs egenutviklede Tizen-operativsystem.

Tizen er et åpen kildekodebasert prosjekt som startet som et samarbeid mellom Samsung og Intel. Samarbeidet er senere utvidet til å omfatte flere selskaper i Asia, blant disse den japanske operatøren NTT DoCoMo og den kinesiske mobilprodusenten Huawei.

Ifølge USA Today vil Samsung lansere den nye Gear-versjonen sammen med en HTML5-versjon av Tizen-operativsystemet. Samsungs pressekonferanse finner sted mandag 24. februar klokken 20:00 norsk tid.

Vil bli mindre avhengig av Google

Satsingen på Tizen tolkes av mange som at Samsung prøver å gjøre seg litt mindre avhengig av Google og Android. Tizen er allerede tatt i bruk, men det første Tizen-produktet som ble lansert fra Samsung var faktisk et kameraikke en mobiltelefon, slik mange hadde ventet.

Ved å ha sitt eget operativsystem for «wearable devices» vil Samsung kunne øke inntektene fra salg av apper og tjenester.

Samsungs talsperson Laurie Spindler ønsket ikke å kommentere saken overfor USA Today.

Les også: Samsung snart klar med Tizen-mobiltelefoner

(Kilde: USA Today)

annonse