Tek.no

Nyhet

I fremtiden kan du overføre penger ved å «fist-bumpe»

Vil et slikt smart-armbånd erstatte bankkortet ditt?

Bjørn Tore Boquist
18 Juni 2014 18:50

«Alle» har en smarttelefon og et nettbrett, og stadig flere produsenter kaster seg på smartklokke-bølgen. Det produseres også en del armbånd som skal fungere sammen med mobiler eller for treningsformål, men armbåndet du nå skal høre om har en meget praktisk funksjon.

Ideen er nemlig et «smart-armbånd» som skal erstatte bank- og kredittkort, og samtidig effektivisere overføringen av penger. Det er designfirmaet Artefact som står bak den nyskapende ideen, som skal være synkronisert med bankkontoen din.

– Det blir ikke vi som lager dette

Armbåndet vil kunne vise hvor mye penger du har på saldo, og du vil enkelt via Bluetooth kunne overføre penger til- og fra forhandlere. Dingsen vil ha en touch-skjerm, som blant annet må benyttes for å taste inn en PIN-kode eller lese av et fingeravtrykk når betalinger skal utføres.

For å overføre penger er det tiltenkt at man kan gi en såkalt «fist bump» til en kamerat som har et lignende armbånd. En genial løsning når du skal kreve tilbake lånte penger?

Dessverre har en av bakmennene av armbåndet – som for øvrig har blitt døpt «Token» – allerede sagt til Bloomberg at de ikke har noen planer å gjøre armbåndet til en realitet. De anser det heller som en dytt i ryggen til bankindustrien, så får vi bare håpe at noen i bransjen kaster seg over ideen i fremtiden.

Vi kommer til å se mange spennende "ha-på-dingser" fremover:
Ryktene skal ha det til at Apple vil lansere sin iWatch til høsten »

(Kilde: The Verge)

annonse

Les også