Nyhet

Hulu har sett seg lei tyvtittende «pirater»

Videotjenesten har begynt å blokkere VPN-brukere.

Den amerikanske film- og TV-strømmetjenesten Hulu, som også er markedsledende i USA, har begynt å sperre for VPN-brukere. I stedet for den sedvanlige velkomstskjermen har VPN-brukere denne uken fått opp en melding der de blir bedt om å slå av sin «anonymiserer»-tjeneste dersom de vil se video.

VPN – kort for Virtuelle Private Nettverk – gjør det mulig å «strekke» sitt private nettverk over Internett ved å kryptere datatrafinnen mellom klienten og en VPN-server i den andre enden. Dette gjør det blant annet mulig å surfe sikkert på ellers usikrede, offentlige nettverk.

Tanken bak Hulus sperre er naturlig nok å forhindre ikke-amerikanere i å bruke tjenesten, ettersom rettighetene er begrenset innad i USA. En «bieffekt» av VPN er nemlig at resten av nettet kun ser VPN-adressen, så hvis du kobler deg mot en VPN i USA, vil du altså få en amerikansk IP-adresse. På denne måten har folk fra hele verden kunnet bruke Hulu likevel – dette er virkelig et triks nettbransjen hater.

Ett stort problem med denne strategien er at Hulu ikke bare sperrer for hvem som enn skulle bruke VPN for å få tilgang fra et annet land. De blokkerer også alle kundene i USA som ønsker å bruke Hulu legitimt, men av en eller annen grunn også benytter seg av en VPN-tjeneste.

Blant de rammede skal være VikingVPN, TorGuard og PrivateInternettAccess. Mens sistnevnte ifølge TorrentFreak skal være i samtaler med Hulu om å finne en mulig løsning på blokkeringen, har TorGuards sjef Ben Van Pelt uttalt at de kan tilby dedikerte VPN-IP-adresser som en «midlertidig fiks».

Pågående kamp mot tyvtitting

At Hulu går til et såpass drastisk skritt, der de potensielt blokkerer sine vanlige kunder for å hindre tyvtittere, føyer seg inn i rekken av angrep på brukere som ikke har noe til overs for underholdningsbransjens ønske om spesielle rettighetsavtaler for spesielle land, regioner eller verdensdeler. Tidligere i år så vi hvordan VPN-brukere ble karakterisert som «pirater» av en australsk TV-stasjon.

Også VPN-tjenestene selv er under hardt skyts etter at populariteten på VPN skjøt i været i kjølvannet av Snowden-asløringene i fjor. Flere VPN-tilbydere har latt seg presse til å blokkere BitTorrent på grunn av klager på opphavsrettsbrudd.

Vil du være anonym på nett?
Disse garanterer deg anonym surfing >>>

Kilde: TorrentFreak

Les også
BBC mener VPN-brukere bør anses som mulige pirater
Les også
Reklamen har oljet Internett – men nå kan festen være over
Les også
Regissør ba pirater om å laste opp filmen hans på Pirate Bay
Les også
Bruken av den skjulte delen av Internett nesten doblet
Les også
«Filmselskapenes skrekk» ble stengt ned
Les også
Flere VPN-tilbydere blokkerer BitTorrent
Les også
Filmbransjen: – Piratene er de mest verdifulle kundene
Les også
Kaller Netflix-kunder som bruker VPN for «pirater»
Les også
Så raskt VPN kan de gi deg
Les også
Lur nettsperren med proxy og VPN
annonse