– iCloud ble ikke hacket

Apple legger skylden over på kjendisene etter nakenskandelen.

Etter at «nakenskandale» hvor hundrevis av private, intime bilder av en rekke kjendiser ble delt på nettet, har det vært en storstilt jakt etter de skyldige .

Det ble spekulert i ganske tidlig at bildene kom fra kjendisenes iCloud-kontoer, og mange stilte spørsmål ved sikkerheten til Apples skylagringstjeneste.

Selv om Apple ikke ville kommentere saken direkte, kunne de bekrefte at de etterforske hva som kan ha skjedd, og at FBI også var involvert i saken.

– Ikke oss

Nå har deres første offisielle kunngjøring kommet, hvor de avkrefter ryktene om at iCloud ble hacket:

– Etter mer enn 40 timer med etterforskning har vi oppdaget at kontoene til enkelte kjendiser var kompromittert etter et meget målrettet angrep mot brukernavn, passord og sikkerhetsspørsmål, en praksis som har blitt altfor vanlig på Internett. Ingen av lekkasjene vi har etterforsket stammer fra et brudd i Apples systemer, inkludert iCloud eller Finn min iPhone.

Feilen ligger altså ikke hos Apple, ifølge dem selv. I stedet skriver de at de vil fortsette å jobbe med politiet og FBI for å fange de skyldige, som trolig har brukt andre midler for å bryte seg inn på kontoene.

De fleste tegn peker nå på at bildene ble hentet ut ved hjelp av «sosial hacking», hvor hackeren ringer rundt til ulike steder du er registrert, og sakte men sikkert får ut mer og mer informasjon om deg. Dette skjedde blant annet journalisten Mat Honan, som ble hacket og fikk hele sitt digitale liv fjernslettet.

Fortsatt viktig med godt passord

Ettersom det har vært snakk om veldig målrettede angrep mot kjendisene, bør ikke andre iCloud-brukere være påvirket. Saken er likevel nok en påminner hvor viktig det er med gode passord og dobbel-sikring av kontoer, slik at ikke du også kan bli hacket.

Vil du sikre iCloud-kontoen din?
Slik kan du beskytte deg mot iCloud-hacking »

(Kilde: Engadget)

annonse