Nyhet

Denne 4K-TV-en vil bare koste 6 000 kroner

I år vil du faktisk ha råd til høyoppløste skjermer.

Mens de store bautaene Sony, Samsung og LG viste frem sine svindyre 4K- og OLED-TV-er på CES-messen i Vegas, kunne den langt mindre kjente produsenten Vizio også imponere: De vil slippe en 4K-TV i løpet av året med en prislapp på 999 dollar, eller drøyt 6 000 kroner.

Sammenlignet med TV-ene til markedslederne som vil koste ti-tusenvis av kroner, er alt under ti tusen å regne som et enorm kupp for en 4K-TV.

Imponerende spesifikasjoner

Vizios P-serie av 4K-TV-er starter på 50 tommer, og oppløsningen er naturlig nok på 3840 x 2160 piksler, altså fire ganger så mange piksler som dagens 1080p-skjermer har. Panelet er LED-belyst, og har 64 aktive LED-soner som vil gi deg 50 millioner til én i dynamisk kontrast.

I tillegg til enorm oppløsning vil Vizio også levere TV-en med rimelig saftig maskinvare på innsiden. TV-en vil kunne kjøre internettbaserte applikasjoner ved hjelp av en firekjernet V6-GPU og en tokjernet prosessor, og skal være opptil fire ganger så rask som fjorårets modell. Den økte datakraften vil også gjøre underverker for TV-ens evne til å oppskalere vanlig HD-materiale opp til 4K-oppløsning.

50-tommeren vil som sagt komme i salg snart til en pris på 999 dollar (6 100 kroner) mens en 70-tommers variant vil koste deg 2 600 dollar, eller omtrent 16 000 kroner. Vi vet fortsatt ikke om disse vil bli tilgjengelig i Norge.

Skulle du ville importere TV-en til Norge må du tenke på at både frakt vil koste en hel del, og med moms på toppen av det hele vil du måtte legge på et par tusenlapper.

Snart vil YouTube satse stort på 4K:
Ny videokodek gjør det mye lettere å se 4K-filmer »

(Kilde: Pocket Lint)

Les også
Ny 4K-TV blir skikkelig billig
annonse