Til hovedinnhold

Sjekk været med Google Earth

Nordmenn er kjent for å bry seg om mye og finne seg i det meste. Og en av de tingene vi bryr oss mest om og finner oss mest i er naturligvis Det Norske Været. Spesielt merkes dette i sommermånedene, da dette er det eneste tabloidenes innleide vikarer er i stand til å skrive og mene noe om.
Google Earth er - om du da har klart å ikke få det med deg - en egen applikasjon som fungerer som en virtuell globus med masse attåt. I likhet med Google Maps kan du zoome inn og ut på kloden helt ned til gatenivå (Street View) og sågar se mange bygninger i 3D. Men med Google Earth får du flere muligheter, og du er faktisk ikke bundet til Jorda i det hele tatt. Om du ønsker kan du ta turen til Månen, planeten Mars, eller bare kikke litt på verdensrommet. Eller hvorfor ikke en verdensomseiling under havet?
For noen dager kom versjon 5.2 av Google Earth ut, og en av nyhetene som nok kommer til å brukes mest er mulighetene for å glane på været. Her får du i tilnærmet sanntid oversikt over skylag, nedbør og temperatur, og med et museklikk kan du få værmeldingen for de forskjellige stedene.


Google Earth kan du laste ned her.

annonse