Til hovedinnhold

Ludo først ute med iPad i Norge

Hvorvidt iPad kan matche iPod eller iPhone i popularitet er vel heller usikkert, men aldri si aldri. Hypen er godt i gang over Atlanteren og har så vidt begynt her til lands også. Det er unektelig interessant at Apple akter å gjøre sitt mediebrett til den neste store dingsen vi ”må ha”, selv om mange av oss fortsatt er spent på hvilke finesser iPad egentlig har å by på som kan gjøre hverdagen enklere, morsommere eller mer spennende. Ludo Mobils Ludostore er først i Norge med salg av Apple iPad, men prisen har fått mange til å heve øyenbrynene.

Vi sjekket derfor billigste flypris til New York, og fant ut at du kommer deg til storbyen for snaue fire tusen kroner. Den billigste versjonen av iPad, med 16 GB minne, koster rundt 3 000 kroner i USA, mens den dyreste koster 4 200 kroner. Dermed kan du fly til New York, kjøpe en iPad og fly tilbake og fortsatt ha 1 300 til 1 500 kroner til overs i forhold til å kjøpe en iPad hos Ludostore. Ok, så må du kanskje betale litt for hotell i New York, men du har fortsatt fått en storbytur på kjøpet. (Pris på flybillett er hentet fra restplass.no).

Innrømmer høy pris
”Ludofar” Idar Vollvik, som han selv titulerer seg, skriver selv på Twitter at iPad-ene de selger er svindyre. Hans kompanjong- og viseadministrerende direktør i Ludo Mobil, Ole Norstad, forklarer imidlertid overfor Mobilen.no at det er en naturlig årsak til den høye prisen:

- Prisen er satt i forhold til det markedet er villige til å betale. Og den er forholdsvis høy. Folk står i kø allerede, mener jeg. Men vi må også betale en høyere pris for de vi har tatt inn så langt. Det viktigste for oss var å være først ute med iPad i Norge, vise at vi har de rette kontaktene og at vi kan konkurrere med de største også på dette området. Prisen vil falle etter hvert, sier Norstad til Mobilen.no.

Foreløpig ikke norsk tastatur
Pris er en ting. Mange vil nok (som Norstad også antyder) gjerne slå kloa i iPad så fort som overhodet mulig, og da spiller det kanskje ikke så stor rolle å måtte betale over dobbel pris av det en vanlig amerikaner må ut med for mediebrettet. Men det er likevel et par aspekter som kan gjøre norske kjøpere usikre på om det er verdt å kjøpe iPad fra Ludostore allerede nå, som for eksempel om den har støtte for norsk tastatur eller hvorvidt den leveres med norsk strømkontakt. Ole Norstad undersøker dette og ringer oss opp igjen med følgende beskjed kort tid etter:

- Den leveres med amerikansk kontakt, men med ”converter” (omformer, journ.anm.) til 220 volt. Men USB-lader til iPad-en følger også med, forsikrer Norstad.

Hva med norsk tastatur?

- Så fort det kommer programvare med norsk tastatur, skal det være mulig å oppgradere disse iPad-ene, svarer han.

Kun Wi-Fi-versjon
De iPad-ene som selges via Ludostore har Wi-Fi som eneste trådløse tilkoblingsmulighet til internett. En annen versjon, med plass til mini-SIM (et nytt, mindre SIM-kort) har kommet i USA. Vi spør om Ludo Mobil også vil ta inn denne versjonen av iPad etter hvert.

- Ja, det kommer også. Men vi har bare fått tak i Wi-Fi-versjonen foreløpig, avslutter Norstad.

For øvrig avslørte NetCom i dag at de har sine mini-SIM-kort klare til den kommende 3G-versjonen av iPad.

Mer om
annonse