Til hovedinnhold

Snart klart for felles mobillader

Du har nesten garantert opplevd å gå tom for strøm på mobilen, for så å lete desperat etter noen som har en mobillader som du kan låne. Problemet til nå er at det finnes en rekke forskjellige ladestandarder hos de forskjellige produsentene, og dermed kan det være kronglete å få låne en lader som passer.

EU har imidlertid fått gjennomslag for et forslag om å innføre en felles ladestandard, både for å gjøre det enklere for forbrukerne, samt at man skåner miljøet ved å ikke selge med lader for hver nye mobiltelefon.

Valget har falt på den allerede utbredte micro-USB-standarden, og fra og med neste år vil de fleste mobilprodusenter levere nye mobiler med denne ladekontakten på det europeiske markedet.

Les også: Én lader til alle mobiler

- USA må følge etter
Amerikanske myndigheter, eller mer spesifikt The Federal Communication Commission (FCC), har neppe samme hastverk med å innføre noe lignende. Det tror i alle fall ikke administrerende direktør Joe Banos i Wilson Electronics, som blant annet tilbyr tilleggsutstyr til mobil i USA.

- For FCC er dette kanskje nummer 5 000 på lista, og det er lovgivende prioritet nummer 10 000 på dette tidspunktet. Vi tror USA vil følge Europa her, men spørsmålet er når, sier Banos til ArsTechnica.

Fra og med 2011 vil altså de aller fleste mobiler som blir solgt på det europeiske markedet leveres med en micro-USB-kontakt.

- Det virker så fornuftig at jeg tror USA vil følge etter. Noe annet ville være galskap, avslutter Banos.

Mer om
annonse