Tek.no

Nyhet

SNIKTITT: HTC Trophy

14 Okt 2010 13:17

Microsoft vil fremdeles ikke la oss teste mobiltelefoner med Windows Phone 7, til tross for at både telefoner og funksjoner for lengst er offentliggjort. Men under lanseringen av Windows Phone 7 i Microsofts lokaler fikk vi likevel lov til å prøvekjøre noen av enhetene som skal komme i månedsskiftet oktober / november.

Stilren
Det første vi merker oss med HTC Trophy er de rene linjene. Fronten er dekket av en 3,8 tommer store skjerm, som er senket en anelse ned i en utfrest aluminiumsramme. Telefonen er sort, med den blanke fresekanten rundt skjermen som en stilig detalj. Under skjermen er det tre ikoner. Disse fungerer som tilbaketast, Windows-flagget og søketast, slik Microsoft har diktert.
Telefonen har litt større skjerm, og er en anelse større enn HTC Desire, selskapets flaggskip med operativsystemet Android.

På baksiden er telefonen litt tykkere der vi finner kameraet, fotolyset og høyttaleren. Kameraet tar bilder med 5 megapiksler oppløsning, og du kan filme med HD-oppløsning (720p).

På høyre side er det en kameratast som stikker seg litt ut. Den er nemlig stor og blank, mens resten av telefonen som nevnt er sort. Innsiden er av en eller annen grunn knall gul, og det samme er batteriet. Men det ser du ikke før du vipper av baklokket på mobiltelefonen.

Volumtastene på venstre side og hovedbryteren på toppen av telefonen er sorte. Vi fant ikke noe sted å plassere minnekort i HTC Trophy. Intermninnet er på 8 GB. Det høres kanskje mye ut, men siden du ikke kan streame musikk til telefonen, så er du avhengig av å ha musikkbiblioteket lagret lokalt. Det samme gjelder enn så lenge for film.

Brukergrensesnitt

Grensesnittet ser ut nøyaktig som da vi så Windows Phone 7 presentert for første gang i februar. Her er alt bygget opp rundt nokså karakteristiske firkanter, som Microsoft kaller ”fliser”. Noen av dem er kvadratiske og to i bredden, mens andre er rektangulære og fyller hele skjermbredden. Men alle er like høye og har samme bunnfarge. Det gir et ryddig skjermbilde.

Du kan selvsagt velge å ergre deg over de flisene du ikke har noen glede av i det hele tatt, som XBOX Live, og Marketplace, eller at Zune er vingeklippet i forhold til nettverksfunksjonalitet. Men dette er ting som kommer senere (antakelig mye senere), så vi valgte i stedet å fokusere på hva vi faktisk får.

Programvaren på telefonene vi fikk prøve var ikke helt ferdig, og det var derfor ikke mulig for oss å få noe godt inntrykk av hvordan for eksempel HTCs Sense fungerer på denne modellen. Det vi kunne merke oss er at Sense ikke lenger er et brukergrensesnitt på toppen av Windows Mobile, men en samling av funksjoner som dukker opp når du trykker på HTC Hub-rektangelet.


Når du trykker på HTC-ikonet får du se dette (ekstern video):

Svært rask
En annen ting vi merket oss er hastigheten på telefonen. Responsen kommer momentant, og gir en god følelse av at den spiller på lag med oss. Menyene er enkle og effektive, og Windows Phone byr på den funksjonaliteten vi ønsker oss.

Et eksempel på dette er kameraet. Når du trykker på kameratasten er kameraet klart i løpet av 2-3 sekunder. Når ett bilde er knipset er kameraet øyeblikkelig klar for det neste. Mens du ser søkeren live på skjermen, ser du kanten på forrige bilde i ytterkant. Bildet kan du trekke frem og dele med et par tastetrykk, eller du kan sette det som bakgrunn, behandle det i et bilderedigeringsprogram osv.

Ut fra vårt første møte med en litt uferdig HTC Trophy, er vi kommet til at det er for tidlig å avskrive Microsoft i OS-krigen. Windows Phone 7 fungerer utmerket slik den er, selv om det ikke må være noen sovepute for Microsoft. Telefonen blir selvsagt langt mer interessant den dagen vi kan logge oss på med vår Live ID og ta i bruk alle de nye funksjonene som forutsetter at vi får tilgang til Microsofts tjenesteserver.

Les også
SNIKTITT: LG Optimus 7
Les også
VIDEO: To nye fra HTC
Les også
Her er Windows Phone 7-mobilene
Les også
Windows Phone 7 er sluppet
Les også
- Synd på Windows Phone 7-folkene
annonse

Les også