Til hovedinnhold

Snasen billigmobil fra Nokia

De siste tre årene har Nokia satset mer og mer på å selge mobiltelefoner i såkalte vekstmarkeder, hovedsaklig land i Asia og Afrika. På en pressekonferanse i Nairobi, Kenya i dag lanserte de fire nye mobiler hvorav én vil bli å finne som en "billigmobil" i norske butikker.

Mobilen har fått navnet Nokia C1-01, og har et klassisk design og få avanserte funksjoner. Nokia lanserte også en interessant mobil-lader som festes til sykkelen.

Enkel og grei
Men først til mobiltelefonen. Nokia C1-01 ligner av utseende på flere Nokia-mobiler i mellomklassen, for eksempel Nokia C5 og Nokia 6700 Classic. Den koster imidlertid mindre enn disse, og har naturligvis også færre funksjoner.

Skjermen er på 1,8-tommer (128 x 160 piksler), og det er ikke all verdens verken i størrelse eller skjermoppløsning. Nokia C1-01 kan derimot skilte med både plass til microSD-kort (inntil 32 GB), Bluetooth 2.1, 3,5 mm. jack-plugg til hodetelefoner og et enkelt VGA-kamera.

Mobilen har ikke 3G eller EDGE-støtte, men du kan surfe på internett via GPRS - noe som riktignok går tregt. Batterikapasiteten skal være bra: 504 timer stand-by og 10 timer og 40 minutters taletid.

Telefonen kommer i fargene Dark Grey, Warm Grey, Red og Midnight Blue. Prisen oppgis å være rundt 39 euro - 300 kroner - før eventuelle skatter og avgifter. Normalt vil det si en utsalgspris i Norge på rundt 400-500 kroner med kontantkort eller uten abonnement.

Tråkk på for å lade
En kanskje vel så spennende lansering er Nokia Bicycle Charger. Dette er en mobil-lader du fester til sykkelen din, og som genererer strøm via en dynamo for å gi mobilen strøm. Mobilen skal stå trygt i en egen holder på styret.

Dette er nok et produkt som er særlig beregnet på vekstmarkeder, men Nokia Bicycle Charger presenteres også på Nokias norske nettsider så det er ikke utenkelig at denne også blir solgt her til lands.

- Sykler det mest utbredte transportmiddelet i mange av verdensmarkedene, så dette er bare enda en fordel man får ut av noe folk allerede driver med. Dette er en glimrende løsning på en betydelig utfordring, enten folk vil bruke den på grunn av begrenset tilgang til elektrisitet eller for å være mer miljøvennlig, sier viseadministrerende direktør Alex Lambeek i Nokia.

Nokia konsentrerer seg ikke bare om billigmobiler. Snart kommer den uhyre spennende Nokia N8 - med nye Symbian ^3 OS - på markedet, samtidig som Ovi Store har fått en betydelig overhaling.

Mer om
annonse