Til hovedinnhold

- Oslo først i verden med 4G

Tiden er inne; Oslo-borgere får i løpet av kort tid mulighet til å erstatte/supplere mobilt bredbånd via 3G-nettet med noe mye raskere. NetCom åpner nemlig i dag sitt 4G-nett som tar i bruk Long Term Evolution (LTE)-teknologi, og det vil gi deg en reell hastighet på inntil 20 Mbit/s – cirka ti ganger raskere enn dagens mobilt bredbånd.

NetCom hevder at Oslo blir første by i verden som gjør 4G kommersielt tilgjengelig, men det svenske moderselskapet deres, TeliaSonera, presenterer Stockholm som først ut i en tilsvarende pressemelding.

Tilgjengelig i dag
Det norske mobilselskapet opplyser at fornyingsminister Rigmor Aasrud vil stå for den offisielle åpningen klokken 12.00 i dag. Da vil Oslo etter sigende bli den første byen i verden med en kommersiell 4G-tjeneste tilgjengelig for folket.

- Vi er stolte og glade for å kunne åpne verdens første 4G-nett i Oslo. Under utbyggingen har åpning i 2010 hele tiden vært målet, men vi har allerede kommet så langt at vi ønsker å gi kundene våre tilgang til nettet slik at de kan dele sine erfaringer med oss fra et tidlig stadium i utviklingen, sier administrerende direktør August Baumann i NetCom.

- 4G gir hastigheter for mobilt bredbånd som kan sammenlignes med de aller beste løsningene vi har i veggen hjemme. Det åpner for helt nye mobile muligheter, og vi er veldig spent på hvordan nyheten blir mottatt av kundene våre, sier han videre.

(Artikkelen fortsettes.)
 

Bygger ut 4G-nettet
Selv om Oslo nå blir først ut, er NetCom tilsynelatende interessert i å bygge ut nettet i øvrige byer og resten av landet i løpet av neste år.

- Nye sendere vil fortsette å dukke opp i Stor-Oslo de nærmeste månedene for å sikre stadig bedre dekning og tilgjengelighet. Utover 2010 ønsker vi å bygge videre, med fokus på de tettest befolkede områdene i første omgang, sier Baumann.

NetCom har et begrenset antall LTE-modemer fra Samsung, som legges ut for salg på deres nettsider i løpet av dagen. I Sverige har TeliaSonera, i samarbeid med Ericsson, fullført 4G-nettet så det dekker hele Stockholm by – det største og raskeste 4G-nettet i verden, ifølge egen pressemelding. Dette åpnes også i løpet av dagen, så NetCom kan få hard konkurranse fra sitt moderselskap om å være ”først i verden med LTE”.

Mobilen.no er til stede på den offisielle åpningen av NetComs 4G-nett, der selskapet vil informere nærmere om priser, dekning og utbyggingsplaner.

Mer om
annonse