Til hovedinnhold

Ny 3D-TV i butikkene

De store elektronikkprodusentene står for tiden i kø for å slippe nye 3D-dingser. LG har tatt en ledende rolle etter at de lanserte verdens første kommersielle TV med teknologien, og nå følger koreanerne opp med ytterligere nye modeller.

Den nye toppmodellen LX950N kommer kun i store størrelser – 47 tommer og 55 tommer. Prisen er heller ikke til å kimse av, henholdsvis 24 999 kr og 31 999 kr. I prissøket er imidlertid TV-en allerede å finne for 23 995 kr.

Til gjengjeld får du en fullblods 3D-TV med 400 Hz oppdateringsfrekvens og full LED-teknologi for ekstra høy kontrast og lavere strømforbruk. Den er dessuten kun 2,2 cm tykk.

Med i pakken får du to stykk 3D-briller. Disse skal holde ut mellom 20 og 30 timer titting før du må lade dem via USB-inngangen på TV-en, ifølge produktsjef hos LG, Kaveh Kiani. Er det flere som skal se, må du kjøpe nye briller til rundt 1200 kroner per stykk.

Styres som WIi
Fjernkontrollen til LX950N har innebygget gyroskop, såkalt Magic Motion, som vil si at du kan vifte og vri med fjernkontrollen. Ikke ulikt hvordan du styrer Wii med andre ord. Gyroen brukes også til å styre en musepeker på skjermen for å hoppe mellom valg i menyen. Dette har gjort det mulig å fjerne mange knapper fra fjernkontrollen, som er usedvanlig enkel.

Du kan koble opp TV-en trådløst via både WiFi-nettverk og Bluetooth. Når du først har fått LX950N på nett er den direkte koblet opp mot tjenester som YouTube, Picasa og AccuWeather. Du kan også gjøre videosamtaler via Skype.

Minnepenner og harddisker kan plugges rett inn i USB-inngangen for å få tilgang til filmer og musikk. TV-en støtter nyere HD-formater som DivX-HD og MKV. Det er også støtte for den universale DLNA-standarden, som for eksempel gjør det mulig å hente innhold fra mobilen.

På baksiden har LX950N fire HDMI-innganger av nyeste versjon 1.4.

LX650N – et billgere alternativ
LG slipper også et billigere alternativ – LX650N. Den har stort sett de samme tilkoblingsmulighetene som storebror, men støtter ikke Bluetooth. Den mangler også den høye oppdateringsfrekvensen til storebror, og leverer kun 200 Hz. Den har heller ikke lokal dimming på LED-lysene og du får kun med ett stykk 3D-briller.

Til gjengjeld er prisen langt hyggeligere – 17 999 kroner for 47-tommers utgave og 14 999 kr for 42-tommeren.

Mer om
annonse