Til hovedinnhold

The Secret World fjerner abonnementsavgiften

Fra og med i dag trenger man kun spillet for å utforske den hemmelige verdenen.

[Gamer.no]: I en pressemelding sendt ut onsdag forteller Funcom at de fra og med i dag fjerner abonnementsavgiften fra nettrollespillet The Secret World helt. Nå skal man kun behøve å eie spillet for å ta del i det kritikerroste eventyret.

Endringen kommer etter at spillregissør Joel Bylos tidligere denne uken kom med sterke hint om at noe var i gjære. I sin første videoblogg om den kommende Maya-spådde apokalypsen, forteller Bylos at Funcom må gjøre spillet gratis å spille, slik at så mange som mulig skal kunne ta del før verden går under.

Funcom understreker da også at spillet i seg selv skal forbli helt uforandret, selv etter denne drastiske endringen.

— Det er ingen kompliserte regler eller restriksjoner, ingen komplekse matriser som forteller deg hva du har og ikke har tilgang til, heter det i pressemeldingen.

Til sammenligning innførte nettrollespillkonkurrenten Star Wars: The Old Republic en rekke begrensinger til ikke-betalende spillere da det spillet ble gratis tidligere i høst. Det er verdt å merke seg at Star Wars da ble helt gratis, mens The Secret World fremdeles krever at man har kjøpt spillet.

Medlemskapsordning for de som ønsker

For de mest ivrige skal det fremdeles være mulig å betale for et medlemskap som byr på slike ting som 10 euro til fritt bruk i spillets butikk, en gjenstand som gjør at spilleren får dobbel dose med erfaringspoeng i én time hver dag og en fast rabatt på 10 prosent i spillets butikk. Hvor mye dette koster er ikke kjent, men før det fjernes i dag koster månedsabonnementet 15 euro.

På noen måter blir da dette mer likt hvordan konkurrenten ArenaNet håndterer Guild Wars 2. Også her kan man betale en engangssum og så spille så mye man vil, og heller legge igjen litt penger i spillbutikken om man ønsker det.

— Vi tror spillet har potensialet til å bli en enda større suksess uten abonnements-barrieren, forteller spillregissøren Joel Bylos i pressemeldingen.

Det loves også at utviklerne skal fortsette med gratisoppdateringene, kalt Issues. I tillegg skal det komme valgfrie innholdspakker etter hvert, men selskapet sier ikke noe mer om hvordan disse blir.

Urolig halvår for Funcom

Selv om The Secret World fikk gode omtaler da det ble lansert i begynnelsen av juli, har det vært en turbulent høst for nettspillet. I august leverte Funcom en dyster kvartalsrapport. I rapporten kom det frem at salget av da nylanserte The Secret World ikke hadde innfridd forventingene. Den gang hadde spillet solgt 200 000 eksemplar.

I samme tidsperiode ble det klart at selskapet så seg nødt til å permittere om lag halvparten av alle ansatte. Permitteringene kom som et resultat av kostnadskutt etter at overskuddet fra The Secret World-salget var lavere enn forventet.

Ting skal etter sigende gå mye bedre nå. Funcoms nye sjef, Ole Schreiner, fortalte i september at The Secret World hadde snudd situasjonen, og at spillet den gang hadde blitt lønnsomt.

Les også: Anmeldelse: The Secret World Les også: — The Secret World er nå lønnsomt

annonse