Til hovedinnhold

Mobilkoden knekkes på sekunder

Svensk-utviklet spesialverktøy gjør kodelåsen ubrukelig.

XRY består av programvare og en liten boks som kobles til en PC. Ifølge produsenten skal løsningen støtte mer enn 6.600 ulike "mobiltelefonprofiler".

Trodde du innholdet på mobiltelefonen din var trygt fordi du har skrudd på kodelås? Da må du tro om igjen. En løsning fra Stockholms-firmaet Micro Systemation kan nemlig finne koden og låse opp telefonen i løpet av bare 20 sekunder. Det skriver Forbes.com.

Les også: Slik sikrer du mobilen

Micro Systemation selger produkter til kunder innenfor politiet og det militære, først og fremst ment som hjelpemidler for å få tilgang til informasjon som ligger på mobiltelefonene til personer som mistenkes for kriminelle forhold. Vi ser imidlertid for oss at også personer med mer skumle hensikter kan ha nytte av et slikt produkt, for eksempel til industrispionasje eller ID-tyveri.

Den svenske produsenten la nylig ut en video som viser hvordan en telefon kobles til en PC via en spesiell koblingsboks, og hvordan passordet til en Android- eller iOS-telefon (iPhone) kan knekkes i løpet av sekunder. Produktet kalles XRY, og kan også hente ut informasjon fra telefonen, dekryptere informasjonen, samt vise informasjon om for eksempel brukerens GPS-posisjoner, ringelogger, kontakter, meldinger – og til og med en logg over tastetrykk.

Utnytter sikkerhetshull på telefonen

Ifølge Mike Dickinson i Micro Systemation selges produktene til kunder i over 60 land, inkludert 98 prosent av politiavdelingene i Storbritannia, mange politiavdelinger i USA, samt til FBI.

XRY skal ifølge produsenten fungere på samme måte som såkalt "jailbreaking" av telefonen, det vil si at restriksjoner mot å installere programvare på telefonen fjernes ved å utnytte sikkerhetshull på telefonen. Deretter kan XRY-verktøyet få tilgang til å hente ut informasjon, eller knekke kodelåse ved å prøve ut alle de ulike kombinasjonene. Med firesifret PIN-kode, er det ikke mer enn 10.000 kombinasjoner å teste ut. XRY klarer også å knekke låsemønsteret man kan bruke i stedet for PIN-kode på Android-mobiler.

Her kan du lese vår guide til hvordan du sikrer mobilen din: Ni tips som sikrer mobilen

Produsentens videodemonstrasjon av løsningen:

Les også: Aldri mer glemte passord

(Kilde: Forbes.com)

annonse