Til hovedinnhold

Denne TV-en har du ikke råd til

Koster trolig mer enn leiligheten din.

Harrods er et enormt varemagasin i London som er kjent for å selge dyre og luksuriøse ting. Sist ute i deres eksklusive kremkategori er en diger TV fra Panasonic for de med svært store lommebøker.

TV-en heter TH-152UX1W og har en størrelse på 152 tommer, samt en prislapp på hele 600 000 pund. Det tilsvarer svimlende 5,5 millioner kroner! Salget av den grandiose TV-en markerer åpningen av en ny teknologiavdeling hos Harrods som vil selge eksklusive produkter fra blant andre BlackBerry, Fujifilm og Loewe.

Tilsvarer ni 50-tommere

Millionklasse-TV-en benytter seg av plasmateknologi og har en vekt som passer prisnivået – den veier nemlig 600 kg. TV-en er så stor at den tilsvarer ni 50-tommere stablet i tre rader.

Oppløsningen er på 4096 x 2160 piksler, eller såkalt 4K. Det vil si at den har fire ganger så mange piksler som den konvensjonelle HDTV-en du har stående i stua di. Sideforholdet er 17:9 – det samme som blir brukt på kino.

TV-en tilbyr selvsagt stereoskopisk 3D, og den høye oppløsningen sørger for at du får et separat bilde i Full HD for hvert øye.

Svindyrt sortiment

En prototype av den massive 152-tommeren ble først vist frem på CES-messen i Las Vegas i 2010. TH-152UX1W blir vanligvis solgt til profesjonell bruk, men Harrods nye teknoavdeling tilføyer den altså som en del av sitt glamorøse sortiment av svindyre kameraer, høyttalere og mobiltelefoner for rike forbrukere.

Selv om TV-en har neste generasjons skjermoppløsning på 4K, er dette likevel bare en slags mellomstasjon til de virkelige godsakene kommer senere i fremtiden. Etter 4K kommer nemlig 8K, som kan friste med 16 ganger Full HD.

(Kilde: The Telegraph)

annonse