Til hovedinnhold

Dette nettbrettet takler selv de råeste PC-spillene

Kraftig Windows 8-brett fra Razer vekker oppsikt.

Razer viste på CES i Las Vegas frem et nettbrett som ifølge dem selv er "det eneste nettbrettet i verden designet for PC-spilling". Foreløpig er det snakk om en prototyp og et konsept, men selskapet lover at testenheter snart skal være tilgjengelige for spillutviklere.

Les også: Xbox Live kommer til Android

Ettersom nettbrettet benytter Intel-prosessor og kjører Windows 8, skal det ifølge Razer takle de aller fleste vanlige pc-spill.

- Project Fiona vil ha en av de kraftigste prosessorene som har blitt integrert i nettbrett-formfaktoren, skriver Razer i en pressemelding. Selskapet lover at nettbrettet skal kunne kjøre ikke bare typiske nettbrettspill, men avanserte pc-spill man aldri har sett kjøre på nettbrett tidligere.

Håndkontrollere med force feedback

Nettbrettet er laget i børstet aluminium og benytter en 10,1-tommers multitouchskjerm med oppløsning på 1280 x 800 punkter. Det er utstyrt med en kontroller på hver side, som også fungerer som håndtak. Ettersom brettet har både aksellerometer og gyroskop, kan man styre spill både via kontrollerne og med bevegelser. I et bilspill kan man for eksempel styre ved å vippe nettbrettet mot høyre eller venstre.

Project Fiona har en ramme i børstet aluminium. Håndkontrollerne har force feedback-støtte. (Foto: Razer)

Håndkontrollerne har force feedback, slik at du skal kjenne eksplosjoner eller rekyl fra gevær i hendene når du spiller.

Kraftig maskinvare

Razer har samarbeidet med Intel om maskinvaren, og nettbrettet benytter tredje generasjon Intel Core i7-prosessor med fire kjerner. Prosessorene har kodenavnet "Ivy Bridge", og har blant annet et lavere strømforbruk enn forrige generasjon. I tillegg har prosessoren en kraftigere integrert grafikkprosessor.

Heller ikke lyden skal det være noe å si på. Project Fiona er THX-sertifisert, og skal kunne levere lyd i Dolby 7.1 surround.

Vi har tidligere skrevet om hvordan du kan spille spill på en iPad eller et Android-nettbrett som er koblet til TV-en. Les mer om dette her: Slik fungerer nettbrettene i stua

Les også:

(Kilde: Pressemelding)

annonse