Til hovedinnhold

Asus lanserte ny PadFone-toppmodell

Har en samlet batteritid på 40 timer og to store skjermer.

Kurt Lekanger, Amobil.no

Amobil.no / Barcelona: Asus lanserte i dag etterfølgeren til Asus PadFone 2; Asus PadFone Infinity.

I likhet med forgjengerne er det snakk om en mobiltelefon som med et enkelt håndgrep kan gjøres om til et nettbrett.

Kraftig Snapdragon 600-prosessor

Asus PadFone Infinity.Foto: Asus

Den nye modellen er blitt enda stiligere å se på enn forgjengeren, med et kabinett som er laget helt og holdent i aluminium. Samtidig har den fått enda kraftigere innmat, nemlig en firekjerners Qualcomm Snapdragon 600-prosessor på 1,7 GHz.

Telefondelen i PadFone Infinity har en 5-tommers skjerm med oppløsning på 1920 x 1080 punkter, noe som gir en tetthet på 441 piksler per tomme.

Dette er en 4G-telefon som støtter LTE opptil 100 Mbits og 3G-hastigheter opptil 42 Mbps.

Kameraet på baksiden har en oppløsning på 13 megapiksler og f/2.0 blenderåpning. Ifølge Asus skal det kunne ta opptil 100 bilder i rask rekkefølge (8 bilder per sekund), samtidig som kameraet filmer i 1080p Full HD.

Nettbrettdelen av PadFone Infinity har en skjerm på 10,1 tommer og med en oppløsning på 1920 x 1200 punkter. Det er altså ikke så veldig mye høyere oppløsning på nettbrett-skjermen enn det er på telefondelen.

Ekstrabatteri

Asus PadFone Infinity.Foto: Asus

Når du dokker telefonen i nettbrettet, er det telefonen som er "hjernen" i hele løsningen – nettbrettet fungerer med andre ord bare som en større skjerm for telefonen. Men siden det sitter et 5000 mAh-batteri i nettbrettet, i tillegg til det på 2400 mAh i telefonen, øker batteritiden fra 19 til 40 timer når du dokker telefonen.

PadFone Infinity har 32 eller 64 GB lagringsplass, og det følger i tillegg med 50 GB Asus WebStorage – online lagringsplass. Prisen vil ligge på 999 euro for både telefon og nettbrett, og produktet skal være tilgjengelig fra april i Europa.

FonePad

Asus FonePad.Foto: Asus

I tillegg til PadFone Infinity lanserte Asus også det de kaller FonePad, som er en mellomting mellom mobiltelefon og nettbrett. Men med en skjermstørrelse på 7 tommer vil vi nok mene at dette først og fremst er et nettbrett.

Asus' toppsjef Jonney Shih sa under pressekonferansen på MWC at dette produktet er beregnet på de som kun ønsker én enhet – og altså ikke ønsker å drasse rundt på både en mobiltelefon og nettbrett.

FonePad benytter en Intel Atom Z2420-prosessor, og det kommer med Android 4.1. Skjermen er av typen IPS LCD og har en oppløsning på 1280 x 800 punkter.

Mens PadFone Infinity er en 4G-telefon, har FonePad kun 3G. Telefonen/nettbrettet kommer med 8 eller 16 GB lagringsplass og mulighet for minneutvidelse via microSD. Prisen vil ligge på 219 euro i europa, og vil være tilgjengelig i april.

Amobil.no er tilstede på Mobile World Congress. Lik oss på Facebook, så gir vi lyd fra oss når det dukker opp noe ekstra spennende på messen.

annonse