Til hovedinnhold

– Apple kommer aldri til å lage billigmobiler

Apple-sjef avviser påstander om at en billigversjon av iPhone skal være underveis.

The Wall Street Journal rapporterte denne uken at Apple vurderer å lage en billig-iPhone basert på rimeligere komponenter, for eksempel ved å bruke polykarbonat som byggemateriale i stedet for aluminium. Avisens kilder hevdet at en slik telefon kunne komme på markedet senere i 2013. Senere fulgte Bloomberg opp med egne kilder.

Nå avviser imidlertid Apples markedssjef Phil Schiller alle ryktene om en billigmobil fra Apple.

I et intervju med den kinesiske avisen Shanghai Evening News kommenterer Schiller påstandene, og sier at "dette vil aldri være fremtiden for Apple-produkter". Nettstedet The Next Web har fått bekreftet at det var snakk om et offisielt intervju med Apple-markedssjefen.

Vil bare bruke den beste teknologien

Da Schiller ble spurt om Apples produktplaner i Kina, uttalte Schiller at Apple utelukkende ville bruke den beste teknologien som var tilgjengelig på ethvert tidspunkt.

– Det inkluderer både produksjonslinjen, Retina-skjermen og Unibody-designen, slik at vi kan tilby det beste produktet til markedet, sa Schiller.

Han tilføyde at enkle telefoner var det som var mest populært i Kina først, men at billige smartmobiler nå er mer populære – mens ikke-smartmobiler ("feature phones") nå er helt ut.

– Men til tross for at billige smartmobiler er populære, vil dette aldri være fremtiden for Apples produkter. Selv om Apples markedsandeler innen smartmobiler er på bare rundt 20 prosent, har vi 75 prosent av profitten, sa Schiller.

(Kilder: The Next Web, The Wall Street Journal, Bloomberg)

annonse