Til hovedinnhold

Bruker NFC til å hacke Android

Med denne metoden kan du få virus bare ved å gå forbi en NFC-sender.

Visa
Charlie Miller presenterte sikkerhetshullene på Black Hat-konferansen i går.Foto: Wikipedia, Alexander Klink

En hacker har funnet en metode for å bruke Near Field Communications-teknologien (NFC) til å lure Android-telefonen din til å gjøre som hackeren vil. Alt du trenger å gjøre er å passere en NFC-sender.

NFC er nemlig en teknologi som gjør det mulig å overføre data trådløst over korte avstander. Med NFC kan du sveipe mobilen over en betalingsautomat for å betale.

Hackeren kan be nettleseren i telefonen din gjøre hva som helst ved hjelp av NFC. Gjennom nettleseren kan du for eksempel få lastet ned malware på telefonen din.

NFC er aktivert fra fabrikk

Hackeren oppdaget også at Android-telefoner har NFC påslått fra fabrikk, og dermed går svært mange brukere rundt og er mottakelig for filer. Android Beam er også aktivert fra fabrikk, og gjør at telefonen aksepterer linker til nettsider og til filer som kan lastes ned uten at brukerens samtykke.

Kjent seriehacker

Det er sikkerhetseksperten og hackeren Charlie Miller som har oppdaget disse sikkerhetsproblemene knyttet til NFC og Android Beam. Han ble kjent da han påviste en rekke sikkerhetshull i iOS.

Tidligere har Miller gått ut og sagt at Android Jelly Bean blir tidenes sikreste mobilsystem som blir vanskelig å finne sikkerhetshull i.

(Kilder: bgr.com, bbc.com)

annonse