Tek.no

Nyhet

Denne smartklokken ble en knallsuksess på Kickstarter

Kinesiske Ticwatch 2 er både rimelig og velutstyrt.

Kickstarter
30 Juli 2016 21:32

Smartklokker kommer i alle mulige varianter og prisklasser, og man må gjerne ofre en del dersom man skal ha de billigste utgavene. På folkefinansieringsnettstedet Kickstarter har det nå dukket opp en ny, rimelig modell som tilsynelatende samtidig byr på det nødvendigste.

Den nye klokken heter Ticwatch 2 og er utviklet av det kinesiske selskapet Mobvoi. Selskapet er relativt ukjent, men er faktisk offisiell Android Wear-partner i Kina.

Eget operativsystem

Ticwatch 2 er imdlertid ikke Android Wear-basert, men bruker derimot et egentutviklet operativsystem kalt Ticwear OS. Dette er dog kompatibelt med Android Wear-applikasjoner, og klokken støtter både Android og iOS.

Klokken kommer i flere ulike varianter.
Kickstarter

Smartklokken har et rundt design med en OLED-berøringsskjerm på 1,4 tommer i diameter med en oppløsning på 400 x 400 piksler. Den har en MediaTek MT2601-brikke med to kjerner og en frekvens på 1,2 GHz, 512 MB minne og 4 GB lagringsplass.

Ellers har klokken mange av de vanlige smartklokke-finessene, som varslinger, pulsmåler og treningsfunksjonalitet. Blant de litt mer spesielle funksjonene er en patentert «berøringsstripe» på siden av klokkehuset som kan brukes til å skrolle og velge fra menyer uten å dekke skjermen.

Suksess på Kickstarter

Ticwatch 2 har også bevegelseskontroll som innebærer at man for eksempel kan foreta kjappe oppringninger eller aktivere stemmekontroll ved å simpelthen vri på selve håndleddet. Man kan også dimme ned skjermen ved å plassere håndflaten over skjermen.

Den nye smartklokken skal ha en utsalgspris på ganske beskjedne 200 dollar, cirka 1700 kroner. På Kickstarter har prosjektet samlet inn 128 000 dollar av et mål på bare 50 000 dollar med 29 dager igjen, så det er nok trygt å kalle det en suksess. Les mer på Kickstarter, og se video under.

Her et noe mer uvanlig Kickstarter-prosjekt: Denne smarte soveputen skal forhindre snorking og sørge for god søvn »

Les også
Denne smartklokken drives av kroppsvarme
Les også
Dette Kickstarter-produktet lar deg bruke hånden som telefon
Les også
Asus' første runde smartklokke har både lekkert utseende og solid batteritid
Les også
Lift lader smartklokken din mens den svever i løse luften
Les også
Her er en ny knøtte-PC til under femtilappen
Les også
Denne smarte soveputen skal fikse både snorking og dårlig søvn
Les også
Dette er verdens første modulære smartklokke – og nå kan du forhåndsbestille den
Les også
– Google er i ferd med å lage sine egne smartklokker
annonse

Les også