Tek.no

Nyhet

Disse skal utfordre Microsofts HoloLens-briller

Tar utvidet virkelighet til et nytt nivå, ifølge utvikleren.

StereoLabs
Eigil Knudsen
21 Nov 2016 07:00

Både virtuell og utvidet virkelighet har begynt å få fotfeste i teknologiverdenen med et knippe noenlunde etablerte aktører, men konkurransen er i ferd med å tilta. Nå har Microsofts HoloLens-briller fått en ny rival.

I en pressemelding kunngjøres nemlig et selskap ved navn StereoLabs et par nye høyteknologiske briller kalt Linq. Brillene omtales som et MR-produkt (mixed reality) og skryter av å være et bedre alternativ enn Microsofts bidrag.

Bruker avansert 3D-kamera

Det som ifølge produsenten skal gjøre Linq bedre er blant annet at brillene skal blande sammen virtuelle og ekte elementer på en «fotorealistisk» måte. Det gjøres først og fremst ved å benytte StereoLabs' eget stereokamera ZED i fronten.

StereoLabs

Dette kameraet skal være i stand til å generere et detaljert tredimensjonalt kart over omgivelsene foran brukeren i sanntid med en radius på 20 meter. Det kan også registrere avstanden til alle objekter som befinner seg innen denne radiusen med en frekvens på 100 bilder per sekund.

Kommer neste år

Kameraet byr også på posisjonssporing med en frekvens på 100 Hz og «millimeterpresisjon». Alt dette mener produsenten legger til rette for en mer realistisk og interaktiv «utvidet virkelighet»-opplevelse enn andre teknologier har klart hittil, noe det selvsagt er vanskelig å bekrefte uten videre.

Linq-brillene skal i første omgang bli lansert i en utviklerutgave neste år, og senere vil en bredere lansering finne sted. Det er uvisst når en eventuell forbrukerutgave vil foreligger, eller hva prisen måtte bli. Under kan du se en demonstrasjonsvideo av hva brillene skal være i stand til.

Mobiler har også begynt å få avansert 3D-kamerateknologi: Nå kommer det en ny modell med Googles Tango-teknologi »

Les også
Microsoft slipper HoloLens-brillene i Europa
Les også
– Utvidet virkelighet vil bli større enn VR
Les også
Så kraftige er Microsofts HoloLens-briller
annonse

Les også