Til hovedinnhold

Håndkontrollene til Oculus Rift har trolig fått pris og dato

Vil koste nesten 2000 kroner.

Oculus

Håndkontrollene til Oculus Rift ble kunngjort allerede i juni i fjor, men siden har Oculus vært ganske stille når det gjelder de mest relevante opplysningene, nemlig pris og tilgjengelighet. Nå ser disse ut til å være avslørt, om ennå ikke offisielt.

Som blant andre Tech Report melder har Oculus Touch-kontrollene dukket opp hos den tyske butikkkjeden Media Markt med lanseringsdato 21. november.

1840 kroner

Prisen på kontrollene er oppgitt til 199 euro hos butikken, som tilsvarer cirka 1840 norske kroner med dagens kurs. Informasjonen ser ut til å være fjernet fra butikken nå, men Tech Report fikk tatt et skjermbilde av siden for den forsvant. Hvorvidt opplysningene også vil gjelde for Norge er uvisst.

Oculus Touch.
Oculus

Oculus har ennå ikke kommet med noen offisielle kunngjøringer omkring pris og lanseringsdato. På produktsiden for Oculus Touch oppgir selskapet kun andre halvdel av inneværende år som lanseringsvindu.

Litt annerledes design

I likhet med håndkontrollene til hovedkonkurrenten HTC Vive fungerer Oculus Touch ved å spore hendene til brukeren, men har et litt annerledes design. Kontrollene holdes omtrent som en pistol og har en «ring» rundt hånden din med sensorer som oppfatter ulike håndbevegelser.

Ifølge Oculus skal kontrollene være «intuitive» å bruke, og de byr også på haptiske tilbakemeldinger, akkurat som Vive-kontrollene. Hvordan de yter i forhold til konkurrenten sin gjenstår å se.

Nå har Qualcomm også lansert et referansedesign til et par nye VR-briller: De har høyere oppløsning enn Rift og Vive »

annonse