Til hovedinnhold

ZTEs nye flaggskip klart for Norge

Nubia Z5 er bare 0,76 cm tykk.

Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

Det er rundt ni måneder siden ZTE Nubia Z5 dukket opp første gang, men først nå blir den kinesiske mobilprodusentens nyeste flaggskip tilgjengelig i norske butikker.

Nubia Z5 vil om kort tid bli mulig å kjøpe i Norge både i fysiske butikker og i nettbutikker, melder ZTE i en pressemelding. Prisen på telefonen forventes å ligge på rundt 4 000 kroner, altså en del høyere enn de 3000-3500 kronene vi antok telefonen vil koste da vi tidligere i sommer lagde en sniktitt på Nubia Z5.

– Med Nubia Z5 henvender vi oss til smarttelefonbrukere som forventer seg en funksjonalitet og design utenom det vanlige. Mange har ønsket seg et alternativ til de dominerende merkene. Med Nubia Z5 får brukeren en supermobil som utstråler personlighet og karakter, sier Reidar Mouhleb i ZTE Norge i pressemeldingen.

ZTE Nubia Z5.Foto: ZTE

Italiensk design

ZTE opplyser at telefonen er designet av Stefano Giovanni. Den italienske designeren har designet for selskaper som blant annet Alessi, og har vunnet flere designpriser. I en uttalelse sier Giovanni at han med Z5 har ønsket å skape en design som utstråler personlighet.

Telefonen er 0,76 cm tykk – og den kommer med en 5-tommers skjerm og en firekjerners Snapdragon S4 Pro-brikke. Det betyr at det fortsatt er snakk om en forholdsvis kraftig telefon, selv om det har kommet enda kraftigere systembrikker på markedet etter at denne telefonen så dagens lys første gang.

ZTE legger ellers vekt på kamerabiten i Nubia Z5. Hovedkameraet har en oppløsning på 13 megapiksler og benytter et objektiv fra Konica Minolta. Største blenderåpning er på f/2,2.

Nubia Z5 har en lydkrets fra Yamaha som har støtte for Dolby 5.1, samt SRS-teknologi for virtuell surround.

Her kan du lese vår sniktitt på ZTE Nubia Z5

Vil du vite når ZTE Nubia Z5 går ned i pris?
Da kan du bestille prisvarsling på Prisguide.no

annonse