Tek.no

Nyhet

10 ting du ikke gjør på Instagram

Slik slipper du drama og dårlig stemning. Les og del.

Flickr: Jason Howie
30 Jan 2014 13:37

Akkurat som med Facebook og Twitter, er det noen som ikke helt forstår hvordan de skal bruke bildetjenesten Instagram. Hva er greit å gjøre, og hva er ikke greit? Bør du kommentere bildene på i samme tone som du ville gjort med dine aller nærmeste venner?

Forfatter og blogger Rachel Simmons har laget "10 bud til Instagram", publisert på Huffington Post, som oppsummerer hvordan du fortsatt kan fremstå som et godt og oppgående menneske på bildetjenesten. Listen har hun kommet frem til etter å ha snakket med barn og unge, foreldre og lærere.

Instagrams 10 bud

1. Du skal ikke være noen andre på Instagram enn den samme, anstendige personen som du er i virkeligheten.

2. Du skal ikke bedømme andres utseende negativt i en kommentar, selv som en spøk.

3. Du skal ikke publisere bilder av folk som ikke vet om det, som ikke vil at du skal publisere, eller som kan synes bildet er flaut. Hvis du blir bedt om å fjerne bildet, gjør det med en gang. At du synes det er morsomt teller ikke.

4. Du skal ikke glemme at en spøk kan være like sårende på nettet som i virkeligheten. Folk skjønner ikke alltid at du tuller når de ikke hører toneleiet i stemmen din.

5. Du skal ikke glemme at når du publiserer noe på nettet, så kan alle se det, og det går ikke bort.

6. Du skal ikke tro du er den eneste som er opptatt av å få "likes". Men antall "likes" du får sier ingenting om deg som person.

7. Du skal ikke klippe andre ut av et bilde, bare for å ekskludere dem. ("Med mindre det er snakk om moren din, og du bare vil legge ut et kult bilde av deg selv").

8. Du skal ikke lage anonyme brukernavn eller stjele noen andres konto. Ta bort dine "tags" fra upassende bilder og kommentarer.

9. Du skal ikke dele absolutt alt med absolutt alle. Hvis du går på ungdomsskolen eller barneskolen, sørg for at innstillingene dine er satt til privat, og at du bare følger folk du kjenner.

10. Du skal ikke publisere bilder av kroppsdeler som normalt er tildekket med minimium svømmeklær. Derimot skal du ta "selfies" ofte, akseptere komplimenter uten å være beskjeden, og glede deg over å være enestående.

Og her er 10 ting du ikke gjør på Facebook »


(Kilder: Huffington Post)

annonse