Nyhet

Lå tre år i en elv

Ta en titt på dette Canon-kameraet.

For et par år siden sto fotografen Michael Corneau på en bro og fotograferte med sitt Canon EOS 300D. Da han skulle løsne kameraet fra stativet glapp han det og mistet det ned i en bekk som skylte kameraet av gårde. Han var sikker på at aldri ville få se kameraet sitt igjen.

Les også: Bygget en liten PC inn i batterigrepet

Tre år senere var kunstlæreren John Noerr på ferie i nærheten av Pharaoh Lake i USA. I en bekk oppdaget han noe som så ut som et kamera, og plukket det opp. Det var tydelig at kameraet hadde ligget en stund i vannet, og men Noerr klarte å åpne minnekortluken på kameraets høyre side. Til sin store overraskelse oppdaget han at minnekortet så vesentlig mer inntakt ut enn resten av kameradelene, og da han kom tilbake til sine foreldres hytte prøvde han å sette minnekortet i en minnekortleser for å se om bildene fortsatt var leselige.

Slik ser et Canon EOS 350D ut etter å ha ligget tre år i en elv.Foto: Michael Comeau, All Rights Reserved

Til Noerrs store forbløffelse viste det seg at minnekortet fungerte, og at det var lagret 581 bilder. De nyeste bildene på kortet var tatt i juni 2009, og Noerr trakk slutningen at kameraet måtte ha ligget i bekken i over 3 år da han fant det. Han så over de fleste av bildene i håp om å finne noen spor som kunne lede han til kameraets eier.

De fleste av bildene på minnekortet var gatefotografier, og Noerr antok at bildene stammet fra en bydel i New York. Etter å ha lett litt la han merke til at noen av bildene hadde gatenummer, og etter en iherdig innsats med Google Maps og Street View klarte han å finne frem til riktig gate og de samme husene han hadde sett på bildene. På et av bildene hadde han sett en ung kvinne sittende på en trapp utenfor et hus med nummerskiltet "No.327". På det neste bildet, som var tatt et par sekunder senere, var det bilde av et gateskilt som med teksten "3rd Street."

Etter å ha digitalt "vandret" igjennom samtlige "3rd Street" i hele Brooklyn, Queens og Manhatten klarte han til slutt å finne riktig gate og hus. Med litt hjelp fra et skatteregister fant Noerr ut at det bodde en kvinne der med etternavnet Comeau. Etter et kjapt Twittersøk fant han en kvinne som lignet på damen på bildet fra kameraet, og han tok kontakt for å høre om hun hadde mistet kameraet sitt.

Les også: Pentax 110 objektiv på microFourThirds

Baksiden av kameraet.Foto: Michael Corneau, All Rights Reserved

Hun fortalte at hun ikke hadde mistet et kamera, men at broren hennes hadde mistet sitt i en elv for noen år tilbake. Noerr ble overvelvet. Han hadde funnet riktig eier til kameraet. Han tok kontakt med eieren Michael Corneau, som knapt trodde sine egne ører.

For et par uker siden fikk Corneau tilbake sitt gamle kamera, og under kan du se hvordan det ser ut når han pakker det opp igjen for første gang:

Vil du se flere bilder av kameraet kan du sjekke ut Michael Corneaus blogg her.

Les også: Bygg din egen bluetooth-mottaker

Kilder:
www.postal.com
www.petapixel.com
www.petapixel.com

Les også
Sjekk ut dette geniale systemet
Les også
Canon EOS 650D: Nesten komplett
Les også
– Samme bildekvalitet som Canon EOS 650D
Les også
Canon lanserer EOS-M
annonse