Full krangel om Microsofts Youtube-app

Google nekter å slippe til konkurrenten.

Det er nå åpen krangel mellom Google og Microsoft om sistnevntes Youtube-app for Windows Phone.

Youtube er en de mest populære applikasjonene for mobiltelefoner og nettbrett, på tvers av operativsystemene. Da er det ikke rart at Microsoft fortviler over at de fortsatt ikke har en fullverdig versjon til sitt Windows Phone operativsystem.

Microsoft har selv tatt jobben med å utvikle enkle populære apper til sitt eget operativsystem. Nå er deres Youtube-app for andre gang blitt utestengt fra den populære tjenesten. Det er Google som eier Youtube. Google eier også Android, som er en av de største konkurrentene til Windows Phone.

Avvist to ganger

Første gang Microsoft prøvde å lansere sin Youtube-app ble den avvist av Google fordi den ikke viste annonser riktig. Nå mener Google at appen strider mot nettstedets brukerbetingelser. Google skal ha bedt om at appen blir laget i HTML5, noe Microsoft skal ha sagt at de ikke er i stand til.

Microsoft sier rett ut at Google legger hindringer i veien for konkurrerende mobilplattformer, og at problemene rundt deres app er noe Google har funnet på, skriver BBC.

I et blogginnlegg skriver Microsoft-advokat David Howard at Google viser mangel på åpenhet, og at de regelrett saboterer konkurrenten. Howard mener det er urettferdig overfor Microsoft at Google insisterer på at de skal bruke den åpne HTML5-standarden i stedet for kode som er spesifikk for Windows-standarden, og påpeker at dette ikke er et krav de stiller til appene som er utviklet for iOS eller Android.

Google, på sin side, sier at Microsoft har valgt å ikke oppgradere sin egen nettleser, og i stedet forsøkt å relansere en egen app Youtube har avvist tidligere. Google hevder de handler av hensyn til alle utviklere på deres plattform ved å avvise Microsoft.

Les mer: – Google saboterer Windows Phone >>

Les også
Så enkelt lager du din egen Windows-app
Les også
Vil betale 100 000 dollar til Windows Phone-utviklere
Les også
– Google saboterer Windows Phone
annonse