Til hovedinnhold

Denne ulovlige dronen kan skyte med pistol

18-åringen som har laget den havnet i drone-slagsmål i fjor.

Amerikanere fikk retten til å bære våpen i 1789, og har siden den gang ikke klart å gi slipp på denne rettigheten. Det skyldes til dels at mange amerikanere ser på våpen som en hobby, så vel som beskyttelse. Dermed kommer det heller ikke som noen overraskelse at det er en amerikaner som nå har fått en hjemmesnekret drone til å avfyre et håndvåpen mens den flyr.

Men det er altså tilfellet. Nå har det nemlig dukket opp en video på YouTube som viser en spesialbygd drone som skyter en pistol, skriver The Verge.

I USA er det selvsagt lov å kjøpe hobby-droner, og takket være det anakronistiske grunnlovstillegget, har også de aller fleste amerikanere lov til å kjøpe håndvåpen. Oppfinnelsen til YouTube-bruker Hogwit er likevel høyst ulovlig etter FAA-lover som regulerer luftrom i landet.

Her ser du det korte klippet:

Havnet i slagsmål i fjor

YouTube-brukeren blir av The Verge identifisert som hobby-dronepilot Austin Haughwout. I fjor ble den da 17 år gamle gutten banket opp av en kvinne etter å ha gjort droneopptak på en strand. Kvinnen ble sur fordi hun oppfattet det som at tenåringen filmet folk på stranden og ikke landskapet.

Kvinnen ble dømt for overfallet på Haughwout, men slapp unna fengsel med en betinget dom, ifølge New York Post.

Vi får håpe pistol-dronen til Haughwout ikke ble bygget med hevn i tankene. Flere av kommentarene på YouTube er for øvrig fra bekymrede hobby-dronepiloter som hevder at slike videoer bidrar til å gi droner et dårlig rykte.

Har du lyst til å bli dronepilot selv?
Guide: Disse nybegynnertriksene bør du kunne »

(Kilder: YouTube, The Verge, New York Post)

annonse