– Apples nye iPad blir en mini-versjon av iPad Pro

Kommer med 9,7-tommers skjerm og kraftig innmat, ifølge nye rykter.

En ny og mindre versjon av Smart Keyboard skal visstnok også være på vei til den kommende 9,7-tommeren. Dette er den eksisterende iPad Pro-versjonen.

Da ryktene begynte å svirre om en ny iPad-variant i januar ble det antydet at det dreier seg om en ny modell i iPad Air-serien, basert på det faktum at modellen trolig ville få en 9,7-tommers skjerm. Nå kaster 9to5mac imidlertid nytt lys over saken.

Ifølge kilder som nettstedet har vært i kontakt med skal det nye nettbrettet ikke bli en del av Air-produktlinjen, men snarere bli en lillebror til det veldimensjonerte iPad Pro-nettbrettet.

Samme innmat som iPad Pro

Produktet skal visstnok få samme størrelse som iPad Air 2, altså 9,7 tommer, men innmaten skal angivelig bli mer eller mindre den samme som på den 12,9 tommer store iPad Pro-modellen.

Om opplysningene stemmer vil den lille iPad Pro-varianten dermed bli utstyrt med en A9-prosessor, opptil 4 GB minne og 128 GB lagringsplass, og blir altså en ganske så potent sak.

Ifølge 9to5mac vil miniversjonen av iPad Pro, i likhet med storebroren, også by på Smart Connector, den nye magnetiske kontakten som Apple har utviklet for å legge til rette for sømløs kommunikasjon mellom nettbrettet og eksternt tilbehør.

Legges ut for salg neste måned

I denne forbindelse skal Apple ha en mindre versjon av iPad Pro-tastaturet Smart Keyboard på gang til det nye nettbrettet. 9,7-tommeren skal dessuten by på den samme oppdaterte skjermteknologien som støtter den nye digitale skjermpennen Apple Pencil.

Prisen er uvisst, men skal visstnok ligge nærmere iPad Air enn iPad Pro, som koster i underkant av 10 000 kroner. Den nye iPad Pro-modellen er ventet å bli offisielt kunngjort på Apples eget arrangement den 15. mars, og skal trolig legges ut for salg allerede 18. mars.

Det har også kommet nye opplysninger om den nye iPhone-modellen: Lekkede bilder av 4-tommeren dukket opp på Twitter »

Les også
Apple skal trolig lansere en nesten rammeløs iPad denne måneden
Les også
Tre nye iPad Pro kan være på vei i neste runde
Les også
Logitech lanserer tastatur til Apples kraftige nettbrett
Les også
Nå er det kanskje på tide å bytte ut iPhone 5S-en
Les også
Så mye vil Apples nye og kraftige nettbrett koste
Les også
Snart skal Apple vise frem sine nye produkter
Les også
29 minutter skal være nok til å lære deg noe helt nytt
Les også
– Lanseringsdatoen til både ny 4-tommers iPhone og ny iPad er klar
Les også
– Apple skal snart avduke ny iPad
Les også
iPad Pro: iPad Pro koster flesk, men er den noe tess?
annonse