Til hovedinnhold

2 av 3 har ikke fått nyeste oppdateringen av Windows 10

Jepp, de fleste kjører versjonen fra november i fjor.

Microsofts nyeste versjon av Windows 10 fikk en jubileumsoppdatering av operativsystemet i sommer. Oppdateringen fikk navnet Anniversary Update (versjon 1607).

Men skal vi tro ferske tall fra AdDuplex, så er det langt fra alle som har fått muligheten til å laste ned denne oppdateringen, melder Techradar.

Kom etter «gratis-fristen»

Den nyeste oppdateringen kom i kjølvannet av at perioden hvor du kunne oppgradere til Windows 10 gratis. Før fristen for oppgraderingen gikk ut den 29. juli, mottok de som ikke hadde latt seg friste en siste påminnelse i fullskjerm fra Microsoft.

Noen dager senere skulle jubileumsoppdateringen være tilgjengelig, men nå viser det altså at det er langt fra alle som har fått denne. Tallene viser nemlig at oppdateringen kun er sluppet til rett over 30 prosent av de maskinene som har Windows 10 installert.

Det betyr med andre ord at to av tre maskiner fortsatt ikke har sett noe til oppdateringen, og fortsatt kjører versjonen som ble sluppet tilbake i november i 2015.

Tyder på kontrollert utrulling

Microsoft har altså tilsynelatende ikke hastverk med å frigjøre oppdateringen for alle som kjører Windows 10. Og selv om oppdateringen lar vente på seg for flesteparten av brukerne, peker tallene mot at Microsofts nyeste plattform kan må målet om å være på en milliard enheter innen tre år.

Og grunnen til at selskapet holder tilbake oppdateringen er trolig at de ønsker å ha kontroll på eventuelle problemer og feil.

Skal du legge inn Windows 10?
Disse innstillingene slår vi av »

(Kilde: Techradar)

annonse