Til hovedinnhold

Samsung skal slippe en konkurrent til HTC Vive og Oculus Rift

Selskapets kommende VR-produkt kan bli trådløst.

Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

På VR-fronten er Samsung foreløpig kun kjent for sine Gear VR-briller, som er designet for bruk med selskapets Galaxy-telefoner. Nå ser det imidlertid ut til at elektronikkgiganten har tenkt å rette skytset mot de to store hovedaktørene på VR-markedet.

Som Variety melder har Samsung uttalt at de jobber med et par selvstendige VR-briller. Bekreftelsen kom fra sjefen for forskning- og utviklingsavdelingen, Injong Rhee, på selskapets utviklerkonferanse i San Fransisco.

Kan bli trådløst

Ifølge Rhee dreier det seg om et dedikert, trådløst VR-produkt med innebygget posisjonssporing, men utover dette er detaljene ennå ganske sparsomme.

Samsung Gear VR.
Samsung

Det ser med dette ut til at Samsung har tenkt å utfordre HTC Vive og Oculus Rift. Dette til tross for at Gear VR ble laget i samarbeid med Oculus.

Både Vive og Rift bruker som kjent kabler, så det at Samsung tilsynelatende har ambisjoner om et trådløst par VR-briller vil kunne gi et konkurransefortrinn på markedet.

Rhee kunne for øvrig også avsløre at hånd- og bevegelsessporing ligger i planene for de fremtidige VR-produktene. Det er uvisst hva slags løsning Samsung her ser for seg, men en god, integrert måte å bringe hendene inn i VR-verdenen ville utvilsomt vært velkomment.

Ligger et stykke frem i tid

Det er nok imidlertid en stund til vi får se nye VR-briller fra Samsung. Rhee uttalte at selskapet er begeistret for teknologien, men at VR fremdeles bare er i fødselsfasen, noe han for så vidt har rett i med tanke på at HTC Vive og Oculus Rift tross alt er første generasjon «ekte» VR-briller.

Samsung har for øvrig satset på VR også på andre områder, i form av det brukervennlige VR-kameraet Gear 360 som selskapet slapp tidligere i år.

Her er et nytt par VR-briller som verken krever mobil eller PC: I stedet har den maskinvaren i håndkontrollen »

annonse