Til hovedinnhold

Windows-support blir dobbelt så lang

Microsoft forlenger støtten til operativsystemer.

Microsoft har stille og rolig fornyet sin policy for support på forbrukerutgavene av Windows. De to nyeste utgivelsene, Vista og Windows 7, får nå støtte i hele ti år.

Tidligere har Microsoft tilbudt support i fem år for forbrukerne, mens bare bedrifter har kunne motta fem år ekstra med støtte. Nå vil alle Windows-brukere motta sikkerhetsoppdateringer i ti år etter lanseringen til operativsystemet.

Windows Vistas forbruker-support er dermed forlenget til 11. april 2017, mens supporten til Windows 7 slutter 14. januar 2020.

– Mer forutsigbart

– Microsoft oppdaterer Support Lifecycle-policyen for skrivebordbaserte Windows-operativsystemer, inkludert Windows XP, Windows Vista og Windows 7, bekrefter en talsperson fra Microsoft overfor ZDNet.

– Oppdateringen gir en mer konsistent og forutsigbar opplevelse for kunder som bruker Windows-operativsystemer på både forbruker- og bedriftsutgaver.

Ikke forlenget salg

Microsoft krever fremdeles at kunder har installert den nyeste utgaven av Service Pack for å fortsatt motta oppdateringer. Økt levetid for support betyr derimot ikke at salgene av de ulike operativsystemene blir forlenget også.

Du kan ikke lenger kjøpe salgseksemplarer av verken Windows XP eller Vista, og de følger heller ikke med kjøp av nye PC-er.

Se det følgende skjemaet for en komplett oversikt over supporten for Windows 7-produkter:

annonse