Til hovedinnhold
NyhetRett deg opp i ryggen!

PC-skjerm fra Philips ber deg rette opp ryggen

ErgoSensor sier i fra når du har slapp holdning.

Tar du ofte deg selv i å sitte i en stilling som er dårlig for ryggen? Mange tilbringer timesvis foran PC-skjermen med slappe kroppsholdninger, og dette kan føre til ryggplager senere i livet.

Nå tar Philips grep med sin nye LCD-baserte LED-skjerm 241P4LRYEB. Monitoren tar i bruk teknologien ErgoSensor – og dette forhindrer deg i å sitte feil over tid.

Retter en pekefinger mot deg

Den 24 tommer store skjermen inneholder altså en ErgoSensor som likner på et webkamera. Sensoren observerer deg og bidrar deretter med tilbakemeldinger for optimal avstand fra skjermen, ergometrisk nakkestilling og råd om å ta deg hvilepauser.

Tilbakemeldingene dukker opp i form av små ikoner som blinker nede til høyre når du gjør noe sensoren ikke liker. For å bli kvitt beskjedene må du for eksempel rette deg opp eller gå vekk fra skjermen i en periode.

Siden skjermen oppdager når du er foran den eller ikke, skrur den også av seg selv når du er borte for å spare strøm.

Blant de skjermtekniske egenskapene kan 241P4LRYEB skimte med LED-bakbelysning, en oppløsning på 1920 x 1080, responstid på 5 ms, kontrastforhold på 1000:1, lysstyrke på 250 cd/m2 og et par innebygde høyttalere på 1,5 watt.

Pris og tilgjengelighet

Philips' nye skjerm 241P4LRYEB med ErgoSensor kommer til å koste fra i underkant av 3000 kroner når den dukker opp på markedet senere i år.

(Kilde: Philips)

Se bilder av skjermen og konseptet nedenfor:

annonse