Til hovedinnhold
NyhetFacebook lanserer chatte-app

Facebook lanserer ny mobil-app

«Messenger» vil gjøre det lettere å sende beskjeder.

Facebook slipper i dag en separat applikasjon for både iOS- og Android-telefoner kalt «Messenger». Denne skal gjøre det enda lettere å holde kontakten med vennene dine på farten, og sikre at dere aldri går glipp av beskjeder til hverandre.

Vil gjøre det enklere å sende beskjeder

Applikasjonen lar deg snakke med flere personer samtidlig, og skal gi beskjed til de andre i samtalen via notifikasjoner og tekstmeldinger. For å gjøre det så enkelt som mulig å sende en melding trenger du bare å søke på et navn, enten det er i kontaktlisten din på telefonen eller vennelisten din på Facebook, og trykke «send».

Messenger er en videreføring av chatte- og beskjedstjenesten integrert i Facebook, så alt du skriver og sender vil bli lagret på Facebook. I tillegg kan du informere de du snakker med hvor du er, slik at man enkelt kan se på et kart hvor de andre i samtalen er.

Teknologinettstedet Techcrunch kaller lanseringen en genistrek, ettersom den kommer akkurat før Apples iMessages blir sluppet sammen med iOS5. Begge tilbyr en enkel og gratis meldingstjeneste, og begge sitter på en solid brukermasse, men Facebook har allerede fått et lite forsprang ved å lansere sin tjeneste først.

I skrivende stund ser det ikke ut som applikasjonen er tilgjengelig på verken Android Market eller App Store, men det drøyer nok ikke lenge før den dukker opp.

Hvis du likevel vil ta en titt, kan du se på applikasjonen på de amerikanske versjonene av applikasjonsbutikkene:

Messenger i App Store

Messenger på Android Market

(Kilder: TechCrunch, Facebook Blog)

annonse