Tek.no

Nyhet driSuit til iPhone

Gjør iPhone til undervannsmobil

Putter du denne på din iPhone slipper du å være redd for vann og sand.

Espen Irwing Swang, Amobil.no
19 Aug 2012 06:00

driSuit til iPhone er et etui som skiller seg fra andre mer eller mindre vanntette løsninger for iPhone. I utgangspunktet ser det ut som en nokså ordinær boks til å putte telefonen inn i. Men den helt spesielle plasten over skjermen skal gjøre det mulig å bruke touch på mobilskjermen også når telefonen er under vann.

Våt skjerm og våte fingre er ikke noe problem.Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no
Telefonen flyter om du bruker festestroppen.Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no

Du kan dykke med den

Ifølge produsenten skal telefonen tåle å bli senket ned til 5 meter dybde, og fremdeles ha full funksjonalitet. Det er nok en sannhet med visse modifikasjoner, for det er dårlig med mobildekning fem meter under vann. Mer interessant er det å kunne konstatere at telefonen kan brukes med våt skjerm, også over vannflaten.

Ser du nærmere på skjermen vil du legge merke til at den består av to lag gjennomsiktig gummi med en geleaktig væske imellom. Det er denne løsningen som gjør at skjermen kan brukes, selv om den er våt. Vi hadde heller ingen problemer med å bruke driSuite mens regnet høljet ned over oss, og både fingre og mobil dryppet av norsk sommer.

Ikke touch under vann

Men under vann fikk vi ikke skjermen til å reagere. Våre forsøk på å knipse bilder med driSuite i neddykket tilstand viste at dette ikke lot seg gjøre. Det vil si - det fungerte når vi brukte volumtasten som utløser, men ikke med skjermberøring, slik produsenten hevdet.

Produsenten hevder også at du kan bruke mobilen ute i kraftig vind, uten at vinden forstyrrer den du snakker med. Vi har prøvd telefonen med driSuit i liten bris, og da fungerte det greit. Hvordan det funker i full storm får vi komme tilbake til når høstværet ersatter sommerværet.

Etuiet er perfekt for alle som jobber ute, eller som driver en eller annen form for aktivitet der vann, sand, snø eller møkkavær er en del av hverdagen. Med andre ord, for nordmenn flest.

Synker ikke

Vi fikk med en håndleddstropp med flyteelement, noe som gjør at du kan ha mobilen med på padletur eller rafting uten å være redd for at den skal gå til bunns. Håndleddstroppen sørger for at telefonen flyter, også om den av en eller annen grunn skulle glippe av hånden din og havne i vannet. Stroppen vi fikk med er sort, noe som gjør det en tanke vanskelig å se hvor telefonen tar veien om den havner i en frådende elv. Det kan faktisk være vanskelig nok i smult farvann, slik det var da vi hev telefonen på sjøen.

Vi liker løsningen, som er enkel og robust. Alle taster kan betjenes mens telefonen befinner seg inne i etuiet, og det er også mulig å koble til vanntette øreplugger. Ikke at vi føler oss fristet til å stikke hodet under vann med strømførende dingser i ørene, men liker du utfordringer, har du i alle fall muligheten for å lyttet til musikk under vann. Mer aktuelt er det kanskje for joggere eller utearbeidende.

Stivt etui

Mens noen produsenter satser på poseliknende løsninger, er drisuit en boks med stive vegger. Det er lett å få telefonen inn og ikke minst ut av dekselet (noen vanntette poser suger seg fast på mobilen og nekter å gi slipp). Dekselet gjør at telefonen blir litt større, men ikke så mye at det ikke veies opp av at den kan brukes i dårlig vær.

Et ankepunkt mot Drisuite er at den ikke fungerer som forventet under vann. Siden den fungerer med våt skjerm over vann, er dette en svakhet vi kan leve med. Vi er riktig nok blitt temmelig avhengige av mobilen, men enn så lenge er undervannstelefoni en aktivitet vi sjelden henfaller til.

Vi er også litt i tvil om hvor mye vi er villige til å bla opp med for en slik boks. Her får behovet være retningsgivende. Trenger du den, er en pris på rundt 500 kroner sikkert til å leve med.

Les også testen av Sonys vanntette toppmodell: Vi puttet Sony Acro S i drinken

Les også
NASA Be a Martian: Bli en marsboer du også
Les også
Android 4 klar til Xperia P
Les også
Blåtannplugg til iPhone-dock
Les også
Sony Xperia Acro S: Vi puttet Sony Xperia Acro S i drinken
annonse

Les også