Til hovedinnhold

Nytt flaggskip fra LG til høsten?

Mobilprodusenten vil overgå dagens Optimus 4X HD ifølge rykter.

De siste par årene har LG flere ganger sluppet mobiltelefoner som er helt i toppsjiktet. Deres siste telefon Optimus 4X HD er intet unntak. Den havnet likevel litt i skyggen av toppmodellene fra Samsung og HTC. Nå ser det ut til at LG jobber med enda et nytt flaggskip – bare kort tid etter at det forrige ble tilgjengelig i butikk.

Les også: Test av LG Optimus 4X HD

Egen systembrikke

Den nye Optimus-verstingen skal være utstyrt med en egenutviklet firekjerners systembrikke. Brikken har fått navnet L9, et navn som kanskje betyr at brikken er basert på ARMs Cortex-A9-design.

Cortex-A9 er allerede en aldrende design, og det er ventet at produkter basert på arvtageren Cortex-A15 vil bli lansert i løpet av året. Derfor er det altså ikke sikkert at navnet på systembrikken sier så mye om hva som blir å finne på innsiden.

Oppgradert kamera

Ved siden av den kraftige systembrikken skal telefonen være utstyrt med et kamera på mer enn 10 megapiksler. Kameraet i Optmus 4X HD er en av få ting som skiller telefonen fra de andre toppmodellene i negativ retning.

Les også: Test av Samsung Galaxy S III

Ved siden av den nye systembrikken og et kraftigere kamera, er den nye LG-telefonen ventet å være utstyrt med HD-skjerm. Her er det snakk om den samme skjermen som fins i dagens Optimus 4X HD – altså en lyssterk IPS-basert skjerm med oppløsning på 1280 x 720 piksler spredt ut over 4,7 tommer.

Egne komponenter

LGs styreleder Koo Bon-moo har jobbet med planleggingen av telefonen, om vi skal tro på ryktene. LG lager nemlig selv mobilkomponenter som brukes i flere av konkurrentenes produkter, og Bon-moo skal ha vært misfornøyd med at selskapet ikke har benyttet seg av egen teknologi i stor nok grad.

Komponentene i den nye telefonen skal derfor for en stor del komme fra LGs egne produksjonshaller, og være produsert av datterselskapene LG Display, LG Chem og LG Innotek.

Lanseres i Berlin?

Telefonen vil bli lansert i september, dersom det er hold i ryktene.

Lanseringsdatoen er neppe tilfeldig. Dingsemessen IFA går nemlig av stabelen i Berlin mellom 31. august og 5. september. Vi er selvsagt til stede for å dekke messen og å gi deg sniktitter på de nyeste modellene.

Lurer du på hva du har i vente fra IFA i Berlin?
Se hva som ble lansert under fjorårets IFA-messe her

(Kilder: thenextweb.com, gsmarena.com)

Les også
Samsung Galaxy S III (S3): Samsung Galaxy S III ( S3 ) troner øverst
Les også
LG Optimus 4X HD P880: Raskere enn sin egen skygge
Les også
HTC One X: Her er mobilen du har drømt om
Mer om
annonse