Til hovedinnhold

Populær mediaserver i ny utgave

Jamcast har på kort tid rukket å bli en av de mest populære uPnP-serverne for Windows-plattformen. Nå er Jamcast klar i versjon 1.0.

Programmet er svært enkelt i bruk, men tilbyr likevel en ganske omfattende funksjonsliste.

Blant de mest spennende funksjonene er et innebygget "virtuelt lydkort", som fanger opp lyden som spilles av på datamskinen og muliggjør distribusjon av denne til andre uPnP-enheter.

Spotify i stua

Det betyr at du med Jamcast ganske enkelt kan dele ut Spotify til f.eks. mediaspilleren ved Hi-Fi-en i stua, eller internettradioen på kjøkkenet. Selve kontrollen av Spotify må du imidlertid fortsatt gjøre på datamaskinen.

Merk at dersom du kjører Windows XP fungerer ikke dette virtuelle lydkortet nødvendigvis så bra, da Microsoft har innført visse sperrer for såkalt driver-basert loopback. I Windows Vista og Windows 7 benytter imidlertid Jamcast seg av en annen teknikk som omgår denne sperren.

En annen spennende funksjon i Jamcast er mulighet til å konvertere mediafiler i sanntid. En full oversikt over funksjonene i programmet finner du her.

Jamcast kan testes ut gratis for en kortere periode, og ønsker du å kjøpe koster det for tiden USD 20, eller USD 30 hvis du vil ha alle oppgraderinger "for resten av livet".

Dine erfaringer

Har du gjort deg noen nyttige erfaringer med Jamcast eller andre uPnP-servere? Del dem gjerne med oss andre i forumtråden nedenfor.

(Kilde: Sdstechnologies)

annonse