Tek.no

Nyhet

Ventetiden er snart over

3 Aug 2010 10:53

Markedet for smartmobiler vokser raskt og Microsoft anslår at antall solgte smartmobiler vil doble seg de nærmeste årene. Selskapet sier de vil satse tungt på å innta en ledende rolle i dette segmentet med sitt nye operativsystem Windows Phone 7 (WP7). De siste par årene har derimot Microsoft gitt konkurrentene sine et forsprang som det kanskje kan bli vanskelig å ta igjen.

Vi har hørt vage rykter i bransjen om at de første telefonene med WP7 skulle komme til høsten, men Microsoft selv har til nå vært sparsomme med uttalelsene rundt en forestående lanseringsdato.

Nå viser det seg imidlertid at Microsofts "Chief Operating Officer (COO)" Kevin Turner sa på en konferanse i midten av juli at Windows Phone 7 antagelig ville komme til Europa i oktober og til USA i november, ifølge Engadget.com.

Direktøren bekrefter dermed at WP7 kommer i høst.

De første WP7-mobilene
Samsung og LG var tidlig ute med å annonsere at de ville satse på Windows Phone 7 når det kommer. I går ble en mobil som går under navnet Samsung Cletus avslørt, og den minner mye om Android-telefonen Samsung Galaxy S hva gjelder funksjoner - bare med WP7, naturligvis.

I tillegg går det rykter om at Sony Ericsson vil lansere en proffmobil kalt Julie med Windows Phone 7. Denne mobilen skal etter sigende være på størrelse med Sony Ericsson X10.

Les også
Gigaskjerm på ny Samsung-mobil
Les også
Slik blir Windows Phone 7
Les også
Samsung slipper 7 nye mobiler
annonse

Les også