Til hovedinnhold

Han er Apples syndebukk

Direktøren Mark Papermaster hadde ansvaret for maskinvaren i iPhone 4. Nå har han sluttet i Apple, og får tildelt mye av skylden for de omtalte antenneproblemene.  

Problemene med antennen på nye iPhone 4 har nemlig skapt mye hodebry for Apple-sjef Steve Jobs. Først blånektet Apple for at det var noen problemer med antennesignalet, og skyldte heller på at måten signalstyrken ble vist på telefonen ga et feil inntrykk.

Deretter måtte selskapet bite i det sure eplet og tilby alle kunder et gratis deksel som skulle løse problemet.

Videre fulgte Apple opp med å legge ut videoer av andre mobiler med tilsvarende signalproblemer, deriblant Nokia N97 Mini, for å gjøre det klart at de ikke var alene om å ha problemet.

Henges ut som tafatt sjef
Ifølge Engadget.com har Wall Street Journal den beste tilgangen på ledelsen i Apple. Der melder anonyme kilder i Apple at Steve Jobs mistet tålmodigheten med Mark Papermaster for flere måneder siden.

Årsaken skal ha vært at Papermaster ikke evnet å tenke kreativt og at han ikke ble vant med Apples lederstil der selv sjefene må bidra selv fra tid til annen, ikke bare delegere arbeidet videre.

Ifølge avisen har Papermaster, som tidligere rapporterte direkte til Jobs, ikke vært aktiv i ledergruppen de siste fire månedene.

LES OGSÅ: Test av iPhone 4.

Mer om
annonse