Til hovedinnhold

Hotellene for de lekelystne

Radisson SAS-hotellene satser på nye måter å underholde sine gjester. Samtlige 19 hotell i Norge har fått en egen Nintendo Wii-lounge, hvor barn i alle aldre kan spille Wii Sports på storskjerm.
Enkelt og moro
Mye av suksessen Nintendo har opplevd med Wii-konsollen er basert på det enkle og intuitive grensesnittet, slik at det bygger broer mellom barna og foreldre som kanskje aldri har vært borti dataspill. Ikke bli overrasket om poden som er hardbarka World of Warcraft-spiller, får skikkelig bank av bestemor. Her ligger også grunnen at konseptet har blitt en suksess for hotellkjeden.
Også i Sverige og Danmark har Radisson SAS gjort det samme, men foreløpig er det helt klart Norge som er kommet lengst i utbyggingen. Wii-loungene er som oftest plassert i hotellenes restaurant eller barområde, og så langt har satsingen vært en umiddelbar suksess.


På alle norske Radisson-hoteller kan du og hele familien kose deg med Wii Sports.
Business byttes mot familie
Radisson-kjeden har hovedsaklig et fokus mot forretningsreisende øvrige perioder i løpet av året, men om sommeren skifter de fokus mot familer på ferietur. Derfor er Wii-loungene en viktig del av hotellkjedens fokus på familer.
Vi tok turen til nærmeste nabo fra min leilighet, Radisson SAS i Nydalen i Oslo. De hotellansatte får ikke lov å uttale seg til pressen, men det var klart at det var en dårlig skjult hemmelighet at prosjektet har blitt tatt godt i mot av gjestene. Et aspekt som sikkert de voksne setter pris på er plasseringen rett ved barområdet, så mor og far kan ta et glass vin på kvelden, samtidig som de har full oversikt over de små.
Kenneth (6) og Marie (11) fra Kent i England er på sitt første besøk i Norge, og var i ekstase over tilbudet.
- Dette hadde vi aldri ventet når vi kom. Nå kan vi ha det moro når de voksne vil hvile, men også pappa har blitt med på å spille endel, sier Marie til Teknofil.


Hos Radisson SAS-hotellet i Nydalen tilbrakte vi flere timer med Wii-bowling sammen med svært fornøyde gjester.

Bergsala fornøyde
Bergsala er Nintendos distributør i Norge, og selskapet er godt fornøyd med satsingen. Pr-ansvarlig Jens Eddie forteller om stor interesse.
- Så langt har vi plassert ut maskiner med Wii Play i kjedens 19 hoteller her til lands, og tilbakemeldingene er svært postive. I utgangspunktet er dette er lite eksperiment for sommermånedene, men man skal ikke se bort fra at dette kan utvides til å bli en permanent løsning. Foreløpig er det Wii Sports vi fokuserer på, men man skal heller ikke se bort fra at vi kommer til å utvide spillsortimentet. Hovedgrunnen til at vi valgte Wii Sports er at mange kjenner det fra før, enten via tv-reklamer eller har prøvd det hos venner, og samtidig er det intuitivt og lett å lære, sier Eddie til Teknofil.


Wii-loungene hos Radisson SAS har også spredt seg til våre naboland i Sverige og Danmark.

Også i Radisson SAS-ledelsen har de bare positive erfaringer med prosjektet.
- Våre gjester skal oppleve Radisson-hotellene som attraktive, enten de er unge eller gamle. Dette er et bra tilbud for barnefamilier, men Nintendo Wii er et spill som også voksne liker, og du blir ganske fort hekta, sier markedssjef i Radisson SAS Norden, Ole Sorang.

Mer om
annonse