Tek.no

Nyhet

Denne roboten kan snart parkere bilen din

Parkeringsbekymringer kan snart være en saga blott.

Stanley Robotics
24 Mai 2017 08:50

Etter hvert som robotteknologien gjør nye fremskritt øker også antall anvendelser for teknologien. Som blant andre nettstedet TechCrunch melder finnes det nå en robot som kan være av stor interesse for fremtidens bileiere.

Et selskap som heter Stanley Robotics har nemlig laget en robot som kan parkere bilen din på egen hånd. Selskapet har jobbet med teknologien en stund, men mottok nylig en større slant i investeringspenger som bringer produktet nærmere markedet.

Roboten det dreier seg om er en rullende, elektrisk innretning som flytter bilen ved å simpelthen heise den et lite stykke over bakken, og deretter tar den med til en egnet, ledig parkeringsplass – helt på egen hånd.

Maskinen er helt autonom og kan gjøre flyplassopplevelsen litt mer levelig.
Stanley Robotics

Allerede testet ut

Alt brukere trenger å gjøre er å overlate bilen til roboten ved inngangen til parkeringsplassen og skanne en QR-kode på en automat for å registrere parkeringen. Maskinene kan også foreta intelligent omflytting av bilene ved behov, basert på når eieren skal plukke dem opp igjen.

Maskinen er faktisk allerede i bruk – på Charles de Gaulle-flyplassen i Paris, hvor den har blitt testet ut en stund med positive resultater, skal vi tro produsenten. På flyplasser fungerer systemet ved at all flyinformasjonen registreres i automaten som brukes når man parkerer bilen, slik at roboten vet når man kommer tilbake og kan ha bilen klar.

Det skal også gå an å reservere en parkeringsplass gjennom nettsiden eller en mobilapp, som du kan bruke til å få bilen hentet når du returnerer fra reise. Akkurat når vi får se systemet i aksjon i andre deler av verden er ennå uvisst, men investorer har altså stilt seg positive, noe som kan love godt.

Mer informasjon om konseptet finner du på hjemmesiden, og under ser du en demonstrasjonvideo av hvordan det fungerer.

Nå har vi endelig også fått robot-politi »

Les også
Lei av å brette klærne dine? Denne roboten gjør jobben for deg
Les også
Ikke akkurat RoboCop, men dette er verdens første robot-politimann
Les også
Denne kan true jobben til hurtigmatarbeidere
Les også
Denne roboten har muskler som fungerer på samme måte som hos mennesker
annonse

Les også