Tek.no

Nyhet

Facebook jobber med mystisk «nettbrett» for videosamtaler

Fjesbokens nye maskinvare skal representere et helt nytt produktsegment.

Wikipedia/Pixabay
2 Aug 2017 15:19

Facebook har som kjent tatt steget inn i maskinvarens verden gjennom blant annet oppkjøpet av Oculus VR, og det virker som selskapets maskinvareavdeling har store ambisjoner på andre områder også.

Nå melder Bloomberg at Facebook skal lansere et helt nytt produktsegment.

Selskapet jobber visstnok nemlig med et mystisk produkt som er spesifikt tiltenkt videosamtaler og som skal få samtalepartnerne til å «føle at de er i samme rom».

Detaljene er altså plagsomt vage, men det skal dreie seg om et produkt med en berøringsskjerm på mellom 13 og 15 tommer som blant annet inneholder mikrofoner, høyttaler og vidvinkelkamera. Det skal også i stor grad basere seg på kunstig intelligens, ifølge Bloombergs kilder.

Kan skanne etter mennesker og objekter

LG

En av egenskapene innretningen skal by på er muligheten til å bruke kameraet til å automatisk skanne etter mennesker og objekter innen rekkevidde for så å låse seg inn på disse. Dette skal blant annet gjøre det mulig å for eksempel zoome inn på en tegning som et barn har tatt med seg hjem fra skolen, for så å vise dette til foreldre som befinner seg et annet sted.

I hvilken grad produktet skal skille seg fra vanlige nettbrett utover dette er ennå uvisst, men det skal altså dreie seg om en produktkategori som befinner seg litt på siden av det normale. Det utvikles av den såkalte Building 8-avdelingen hos Facebook, som blant annet spesialiserer seg på eksperimentelle konsepter.

Produktet befinner seg ennå i prototypefasen, og er i ferd med å bli testet ut i disse dager. I tillegg til dette kunne Bloombergs kilder også underbygge de tidligere ryktene om at Facebook jobber med sin egen smarthøyttaler, uten å dele særlig flere detaljer om denne. Kildene antydet imidlertid at høyttaleren vil legge seg i det lavere prissegmentet på rundt 100 dollar.

Ingenting er ennå bekreftet fra offisielt hold, så akkurat hva Facebook har i ermet må vi nok ennå vente litt på å komme til bunns i.

Xiaomi har nettopp lansert en veldig billig smarthøyttaler »

(Via TheNextWeb)

Les også
– Facebook skal slippe smarthøyttaler med stor berøringsskjerm
Les også
Oculus skal snart lansere et par nye VR-briller som blir mye billigere enn Rift
Les også
Nå kan du bruke Facebook til å finne WiFi i nærheten av der du er
Les også
Med Facebooks nye VR-kamera kan du bevege deg rundt inni videoen
Les også
Facebook lanserer en egen VR-app
annonse