Tek.no

Nyhet

Nå blir du ikke lenger loppet i Google Play

Ny funksjon kan skru av «kjøp-i-app».

Google/Engadget
Niklas Plikk
14 Mar 2014 17:00

Google har begynt å rulle ut en oppdatering av applikasjonsbutikken Play Store til Android. Med den nye versjonen vil du nå ha større kontroll over hvordan kjøp blir gjennomført, og hvor ofte du blir spurt om passord.

Tre valgmuligheter

I dagens versjon av Play Store blir du spurt om passord den første gangen du kjøper noe, enten i Play Store eller i applikasjonen du har lastet ned. Deretter kan du handle så mye du vil i den neste halvtimen, uten at du trenger å taste inn passordet.

Dette har sikkert vært bekvemt for mange, men så fort barna dine plutselig har fått tak i mobiltelefonen din og laster ned et par tusen smurfebær uten å måtte taste inn et passord, har du et problem.

Med den nye versjonen av Play Store kan du velge om du aldri skal trenge å skrive inn et passord etter kjøpet er gjort, hvert 30. minutt eller alltid.

Skru av kjøp-i-app

Du kan også velge om du vil skru av muligheten til å kjøpe ting direkte fra applikasjon. Dette er trolig den sikreste måten å forhindre skyhøye regninger som en følge av ivrige barn som ikke vet hva de trykker på.

Oppdateringen kommer trolig som en følge av et gruppesøksmål mot Google, melder Engadget. Selskapet blir saksøkt nettopp på grunn av de avslappede sikkerhetsreglene som har gjeldt frem til nå.

EU har sett seg lei av "gratis" apper:
Liker ikke at "gratis"-apper koster penger »

(Kilde: Android Community via Engadget)

annonse

Les også