Til hovedinnhold

Apples iCloud blir ny

Vi tok en titt på nyhetene i den neste store oppgraderingen.

Kurt Lekanger / montasje

Den 10. september lanserer Apple etter alt å dømme både nye iPhone-modeller og den endelige versjonen av iOS 7. Apple har imidlertid allerede nå gjort tilgjengelig en beta av den neste versjonen av nettskytjenesten iCloud, som får et utseende som er identisk med den nye iOS 7-versjonen.

Du finner den nye iCloud-tjenesten på beta.icloud.com. Du må imidlertid ha en utviklerkonto for å få tilgang.

Med iCloud vil innhold fra iPad, iPhone og Mac synkroniseres mot Apples servere. Dermed kan man for eksempel ha sikkerhetskopi av alle bildene man tar, samt finne igjen kontakter, kalenderoppføringer, notater og påminnelser – uansett hvilken enhet man bruker for øyeblikket. Når du kommer til PC-en eller Mac-en din kan du logge deg inn på iCloud.com og få tilgang til innholdet fra mobiltelefonen din, eller du kan redigere innholdet via iCloud i nettleseren og få dette automatisk synkronisert over til telefonen.

Vi har tatt en titt på de viktigste nyhetene i iCloud på PC-en:

Nytt utseende

iCloud har nå fått samme fargetema og samme design som iOS 7. Den gammeldagse og litt mørke og dystre bakgrunnen er byttet ut med lyse, lette farger og nye ikoner. Det hele ser rett og slett mye bedre ut, selv om det kanskje ikke er så mye nytt ellers.

Slik ser den nye og den gamle versjonen av iCloud ut ved siden av hverandre.

Rediger iWork-dokumenter i nettleseren

Den største nyheten i iCloud er at du nå kan redigere dokumenter laget i Apple iWork direkte i nettleseren.

Fra startskjermen i iCloud på PC-en velger du Pages, Numbers eller Keynote for å gå til tekstbehandleren, regnearket eller presentasjonsprogrammet. Du kan nå velge å opprette et nytt dokument eller åpne et tidligere dokument. Redigeringsfunksjonen har alle de viktigste funksjonene, som formatering av tekst, innsetting av bilder og illustrasjoner, og så videre.

I Pages for iCloud kan du velge mellom en rekke ferdige maler.
Trykk «Share«-knappen øverst til høyre i Pages, Numbers eller Keynote for å sende dokumentet på e-post. Dokumentet kan automatisk konverteres til et annet format.

Endringene du gjør vil lagres automatisk, og automatisk dukke opp på alle enhetene dine. Du har også mulighet til å sende dokumentene på e-post i iWork-format, som PDF eller i Microsofts Word-format.

Du når de andre iCloud-applikasjonene direkte fra sky-knappen i øverste venstre hjørne.

Har du dokumenter i Microsoft Office-format, kan disse lastes opp til iCloud og redigeres ved å dra og slippe Office-dokumentene fra Utforsker i Windows eller Finder på Mac, over til arbeidsflaten for Pages, Numbers eller Keynote i iCloud i nettleseren. Dokumentet konverteres automatisk.

Når du er inne i for eksempel Pages for iCloud, kan du trykke en knapp øverst til venstre i nettleseren, med bilde av en sky. Du får da opp iCloud-menyen, hvor du kan velge å gå direkte til andre iCloud-tjenester – som kalender, notater, Find my iPhone, eller en av de andre iWork-applikasjonene.

De gamle appene har også blitt penere

De ulike appene i iCloud har fått en ny og penere design i forhold til forrige versjon.

Alt i alt sitter vi igjen med et godt førsteinntrykk av nye iCloud. Her er noen flere bilder fra den kommende tjenesten:

Ny (til venstre) og gammel iCloud-kalender ved siden av hverandre.
Det nye kontaktregisteret (til venstre) har fått et mye mer stilrent og moderne utseende.

Les også vår sniktitt på iOS 7 »

annonse